У Туреччині стріляли у провладного журналіста, він госпіталізований – CPJ

У Туреччині стріляли у провладного журналіста, він госпіталізований – CPJ

13 Серпня 2021
1776

У Туреччині стріляли у провладного журналіста, він госпіталізований – CPJ

1776
Постраждалий політичний оглядач, як повідомляється, часто підтримує у соцмережах турецький уряд і критикує опозиційні групи та партії.
У Туреччині стріляли у провладного журналіста, він госпіталізований – CPJ
У Туреччині стріляли у провладного журналіста, він госпіталізований – CPJ

У Туреччині, у стамбульському районі Фатіх, вдень 12 серпня невідомий напав на політичного оглядача Емре Ерчіша, поціливши йому у ноги, повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

Донька журналіста, яка знаходилась поруч із ним, не постраждала.

Нападник був у шоломі і наблизився до Ерчіша на мотоциклі. Він зробив один постріл, який подряпав ліву ногу, та інший, який потрапив журналісту у праву ногу нижче коліна, зламавши кістку, повідомляють місцеві ЗМІ. Ерчіша госпіталізували, поліція розпочала розслідування.

Постраждалий політичний оглядач, як повідомляється, часто підтримує турецький уряд і критикує опозиційні групи та партії у Twitter, де має близько 76 000 підписників, та YouTube, де у нього близько 6500 підписників.

«Турецька влада повинна негайно розслідувати напад на журналіста Емре Ерчіша, визначити, чи це пов'язано з його репортажами, і негайно притягнути всіх причетних до відповідальності. Журналісти з усіх боків політичного спектру ризикують піддатися нападам у Туреччині, і безкарність у таких випадках лише заохочує наступного потенційного нападника», – заявив директор програм CPJ Карлос Мартінес де ла Серна.

За даними CPJ, напади на журналістів у Туреччині рідко переслідуються.

Нещодавно, 10 червня, репортер Ахмет Атмака був побитий у південно-східному місті Газіантеп, а 22 червня репортера Ібрагіма Аккуша побили у північній провінції Самсун. В обох випадках правоохоронці встановили, допитали, а потім звільнили підозрюваних.

Раніше повідомлялось, що у Мексиці наркокартель погрожує вбити телеведучу через «несправедливе» висвітлення новин.

Фото: yenisafak.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1776
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду