Турецькі силовики затримали сирійського музиканта Сулеймана через підозри у «тероризмі»

Турецькі силовики затримали сирійського музиканта Сулеймана через підозри у «тероризмі»

18 Листопада 2021
1382
18 Листопада 2021
19:48

Турецькі силовики затримали сирійського музиканта Сулеймана через підозри у «тероризмі»

1382
Під «тероризмом» мається на увазі його підтримка «Робочої партії Курдистану» та імовірне членство у ній, про що написали деякі турецькі ЗМІ.
Турецькі силовики затримали сирійського музиканта Сулеймана через підозри у «тероризмі»
Турецькі силовики затримали сирійського музиканта Сулеймана через підозри у «тероризмі»

У Туреччині 17 листопада затримали 55-річного сирійського музиканта Омара Сулеймана через підозру у тероризмі. Місцеві турецькі ЗМІ пишуть про його підтримку забороненої в Туреччині, ЄС та США «Робочої партії Курдистану».  

Про це пише The Guardian. Співака та діджея затримали під час обшуку в його домі на південному сході Туреччини, який він купив у 2011 році, оскільки не міг повернутися на батьківщину після початку війни. 

Після обшуку співака доправили на допит. Менеджер Сулеймана очікував, що співака відпустять того ж дня після допиту, але поки що повідомлень про це не з'явилося.

Турецькі ЗМІ стверджують, що багато років тому Сулеймана затримали в Німеччині за промову на підтримку «Робочої партії Курдистану» та її лідера Абдулли Оджалана, а ордер на арешт видали за статтею про «участь у терористичній організації». Однак виданню, яке про це писало, не вдалось знайти підтвердження затримання Сулеймана з інших джерел, а через схожі звинувачення у «тероризмі» в Туреччині перебувають під вартою десятки тисяч людей.

До від'їзду із Сирії мусульманин-суніт Сулейман заробляв весільними виступами. Свої пісні він виконував арабською, курдською, турецькою мовами та івритом. Практично під кожен весільний виступ Сулейман як подарунок подружній парі записував альбом. Ці його альбоми копіювалися та продавалися у сирійських магазинах. 

У 2010-их Сулейман почав ставати всесвітньо відомим виконавцем: він співпрацював із Bjork, Four Tet та Деймоном Албарном, виступав на церемонії вручення Нобелівської премії миру у 2013-му та на великих міжнародних фестивалях. Його трек Warni Warni набрав майже 95 мільйонів переглядів на ютубі.

Сам Сулейман у різних інтерв’ю казав, що не бере участі в політиці й сподівається, що війна в Сирії колись завершиться, й він зможе повернутися додому.

Нагадаємо, що у М’янмі американського журналіста, редактора онлайн-видання Frontier Myanmar Денні Фенстера засудили до 11 років в'язниці. Журналіста звинуватили за кількома статтями, серед яких порушення імміграційного законодавства та законів про незаконні асоціації, порушення закону про боротьбу з тероризмом та закону про державну зраду, а також підбурювання до заколоту.

Фото: Alessandro Bosio / Pacific Press

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1382
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду