Власник видання «Букви» опублікував скриншоти з погрозами від голови праворадикальної організації С14 (ФОТО)

Власник видання «Букви» опублікував скриншоти з погрозами від голови праворадикальної організації С14 (ФОТО)

25 Липня 2021
3682

Власник видання «Букви» опублікував скриншоти з погрозами від голови праворадикальної організації С14 (ФОТО)

3682
Погрози почали приходити після нападу на фотокореспондента видання.
Власник видання «Букви» опублікував скриншоти з погрозами від голови праворадикальної організації С14 (ФОТО)
Власник видання «Букви» опублікував скриншоти з погрозами від голови праворадикальної організації С14 (ФОТО)

У середу, 21 липня, у Києві на фотографа видання «Букви» Олександра Кужельного напали представники праворадикальних організацій. Він висвітлював судове засідання щодо депортації білоруса Олексія Боленкова.

Згодом погрози почав отримувати власник цього ЗМІ Петро Терентьєв, пише саме видання.

Одним із організаторів тиску на суд, пише видання, був Євген Карась – лідер праворадикальної організації «С14». Є відео, на якому Карась уже після нападу на фотокореспондента «Букв» виявляв неприховану агресію щодо видання та особисто Терентьєва.

Після нападу та осуду цього нападу від публічних осіб Карась почав писати погрози власнику Терентьєву. Видання стверджує, посилаючись на депутата 8-го скликання від партії «Батьківщина» Ігоря Лученка, що номер телефону, з якого приходили погрози, дійсно належить Карасю.

Під час листування з Петром Терентьєвим у месенджері Євген Карась погрожував, що «проєкту» (тобто виданню «Букви») «буде прилітати». Крім того, погрози та образи стосувалися особисто Петра Терентьєва.

Петро Терентьєв опублікував скриншот із погрозами на своїй сторінці у Facebook, однак вона, пише видання, була майже миттєво видалена соцмережею через масові скарги.

Видання запевнило, що з приводу погроз звертатиметься в правоохоронні органи та до міжнародних правозахисних організацій.

Нагадаємо, що 5 липня в Тбілісі щонайменше 47 журналістів постраждали від нападів радикалів, які намагалися зірвати ходу ЛГБТК(ІА+)-спільноти. Постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами і операторами. Зокрема, напали на журналістів грузинської служби «Радіо Свобода» Торніке Мандара та Дато Коридзе. 

Того дня неподалік від парламенту Грузії жорстоко побили оператора телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкарава. Його госпіталізували з переломами кісток обличчя, він потребував хірургічної операції. За декілька днів він залишив лікарню й продовжував лікування вдома. Однак 11 липня стало відомо, що Лексо Лашкарава помер.

11 липня Міністерство внутрішніх справ Грузії повідомило, що поліція затримала чотирьох осіб, підозрюваних у нападі на журналістів під час заворушень 5 липня. Того ж дня у Грузії пройшли масштабні акції протесту, учасники яких вимагали відставки уряду через смерть Лашкарава. Зокрема, провідні грузинські ЗМІ вимагали відставки повного складу уряду Грузії на чолі з прем'єром Гарібашвілі і дали владі термін для виконання ультиматуму до 12 години 12 липня.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав масові протести у країні «невдалою спробою змови проти держави», а журналістів, які закликали до його відставки, звинуватив у зв’язках з експрезидентом Міхеілом Саакашвілі. 12 липня в парламенті Грузії сталась бійка після того, як до приміщення прорвались опозиційні громадські активісти і журналісти, у результаті пленарне засідання парламенту було зірвано. 

Міністерство внутрішніх справ Грузії розпочало розслідування щодо «підбурювання до самогубства», щоб встановити точну причину смерті журналіста. Під час пресконференції представник відомства припустив, що смерть могла бути спричинена передозуванням наркотиків. Родина та знайомі оператора це відкидає. Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» засудила спроби грузинської влади дискредитувати Лексо Лашкарава та закликала владу Грузії провести неупереджене та прозоре розслідування обставин смерті оператора.

Фото: «Букви»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3682
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду