У Києві судитимуть підозрюваного у нападі на кореспондента каналу «Наш»

У Києві судитимуть підозрюваного у нападі на кореспондента каналу «Наш»

29 Липня 2021
2411

У Києві судитимуть підозрюваного у нападі на кореспондента каналу «Наш»

2411
Чоловіку може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.
У Києві судитимуть підозрюваного у нападі на кореспондента каналу «Наш»
У Києві судитимуть підозрюваного у нападі на кореспондента каналу «Наш»

Шевченківська окружна прокуратура Києва скерувала до Шевченківського районного суду Києва обвинувальний акт щодо чоловіка, підозрюваного у нападі на кореспондента телеканалу «Наш» Олексія Пальчунова.

ІМІ повідомляє, що під час пікету під будівлею Шевченківського управління поліції з рук Пальчунова вирвали мікрофон та завдали йому декілька ударів у голову.

Київська міська прокуратура 29 липня повідомила, що жителю Дніпра інкримінують ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній діяльності журналіста) та ч. 2 ст. 345-1 (умисне заподіяння журналісту побоїв у зв’язку із здійсненням законної професійної діяльності).

«Підозрюваний 04.02.2021, перебуваючи біля адміністративної будівлі Шевченківського УП ГУНП у м. Києві, умисно з метою перешкоджання професійній діяльності журналістів ТОВ "Наш 365" та намагаючись завадити здійсненню ними відеозйомки, почав виривати з його рук мікрофон та агресивно висловлюватися у бік знімальної групи. При цьому зловмисник наніс журналісту два удари кулаком по обличчю та заволодів мікрофоном», — розповіли в прокуратурі.

Чоловіку може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, 4 лютого 2021 року в Києві пікетували телеканал «Наш», учасники акції вимагали закриття каналу. Організаторами акції виступили «Основа майбутнього» (молодіжне крило руху «Суспільство майбутнього», колишньої С14), «Сокіл» (молодіжне крило «Свободи»), «Правий сектор» та «Спілка ветеранів війни з Росією». Під час протесту відбулися перепалки між учасниками акції й виконавчим продюсером телеканалу «Наш» Миколою Бугою та ведучим Максом Назаровим, у одного з кореспондентів забрали мікрофон. Крім того, між активістами й правоохоронцями сталися сутички, унаслідок яких затримали чотирьох пікетувальників.

Поліція після пікету телеканалу «Наш» та подій біля поліцейського управління відкрила кримінальне провадження за статтями про перешкоджання законній діяльності журналістів (ст. 171 ККУ) та опір працівникам правоохоронного органу (ст. 342 ККУ). 

Фото: стопкадр з відео «Наш» / ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2411
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
валерій
999 дн. тому
Дебілів, які перешкоджають журналістській діяльності треба карати жорстко. а особливо цього дауна.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду