detector.media
13.08.2021 10:24
У Туреччині стріляли у провладного журналіста, він госпіталізований – CPJ
У Туреччині стріляли у провладного журналіста, він госпіталізований – CPJ
Постраждалий політичний оглядач, як повідомляється, часто підтримує у соцмережах турецький уряд і критикує опозиційні групи та партії.

У Туреччині, у стамбульському районі Фатіх, вдень 12 серпня невідомий напав на політичного оглядача Емре Ерчіша, поціливши йому у ноги, повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

Донька журналіста, яка знаходилась поруч із ним, не постраждала.

Нападник був у шоломі і наблизився до Ерчіша на мотоциклі. Він зробив один постріл, який подряпав ліву ногу, та інший, який потрапив журналісту у праву ногу нижче коліна, зламавши кістку, повідомляють місцеві ЗМІ. Ерчіша госпіталізували, поліція розпочала розслідування.

Постраждалий політичний оглядач, як повідомляється, часто підтримує турецький уряд і критикує опозиційні групи та партії у Twitter, де має близько 76 000 підписників, та YouTube, де у нього близько 6500 підписників.

«Турецька влада повинна негайно розслідувати напад на журналіста Емре Ерчіша, визначити, чи це пов'язано з його репортажами, і негайно притягнути всіх причетних до відповідальності. Журналісти з усіх боків політичного спектру ризикують піддатися нападам у Туреччині, і безкарність у таких випадках лише заохочує наступного потенційного нападника», – заявив директор програм CPJ Карлос Мартінес де ла Серна.

За даними CPJ, напади на журналістів у Туреччині рідко переслідуються.

Нещодавно, 10 червня, репортер Ахмет Атмака був побитий у південно-східному місті Газіантеп, а 22 червня репортера Ібрагіма Аккуша побили у північній провінції Самсун. В обох випадках правоохоронці встановили, допитали, а потім звільнили підозрюваних.

Раніше повідомлялось, що у Мексиці наркокартель погрожує вбити телеведучу через «несправедливе» висвітлення новин.

Фото: yenisafak.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY