Поліція відкрила провадження після пікету телеканалу «Наш»

Поліція відкрила провадження після пікету телеканалу «Наш»

5 Лютого 2021
2053

Поліція відкрила провадження після пікету телеканалу «Наш»

2053
Біля каналу правоохоронці затримали чотирьох учасників акції, один з яких погрожував вистрибнути з вікна, вимагаючи закриття каналу «Наш» та зустрічі з Аваковим.
Поліція відкрила провадження після пікету телеканалу «Наш»
Поліція відкрила провадження після пікету телеканалу «Наш»

Поліція після пікету телеканалу «Наш» та подій біля поліцейського управління відкрила кримінальне провадження за статтями про перешкоджання законній діяльності журналістів (ст. 171 ККУ) та опір працівникам правоохоронного органу (ст. 342 ККУ). Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Біля телеканалу правоохоронці затримали чотирьох учасників акції. Один з затриманих – активіст та доброволець АТО Олексій Середюк – погрожував вистрибнути з вікна з четвертого поверху будівлі Шевченківського районного управління поліції, вимагаючи закриття каналу «Наш», зустрічі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, звільнення учасників акції та звільнення одного з керівників територіального управління поліції, передає УНІАН.

Згодом пан Середюк повідомив, що керівництво МВС пообіцяло йому відсторонити від посад заступника начальника громадської безпеки Володимира Катруша та заступника начальника Шевченківського райуправління поліції Валентина Галатенка. Заступник начальника столичної поліції – начальник кримінальної поліції Герман Приступа зазначив, що проведуть службову перевірку дій посадовців поліції, результати якої передадуть Державному бюро розслідувань.

«Поліцейські діють виключно у межах чинного законодавства. Тож жодні спроби тиску на поліцію для ухвалення будь-яких рішень не дадуть позитивного результату. Тому наголошую: усі маніпуляції та провокаційні шоу будуть жорстко присікатися», – сказав Андрій Крищенко.

Нагадаємо, 4 лютого 2021 року в Києві пікетували телеканал «Наш», учасники акції вимагали закриття каналу. Організаторами акції виступили «Основа майбутнього» (молодіжне крило руху «Суспільство майбутнього», колишньої С14), «Сокіл» (молодіжне крило «Свободи»), «Правий сектор» та «Спілка ветеранів війни з Росією». Під час протесту відбулися перепалки між учасниками акції й виконавчим продюсером телеканалу «Наш» Миколою Бугою та ведучим Максом Назаровим, у одного з кореспондентів забрали мікрофон. Крім того, між активістами й правоохоронцями сталися сутички, унаслідок яких затримали чотирьох пікетувальників.

Фото: стопкадр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2053
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду