Російського журналіста Парфьонова внесли в базу «Миротворця» через відповідь на питання «чий Крим?»

Російського журналіста Парфьонова внесли в базу «Миротворця» через відповідь на питання «чий Крим?»

24 Липня 2021
1637

Російського журналіста Парфьонова внесли в базу «Миротворця» через відповідь на питання «чий Крим?»

1637
На сайті вказано, що його туди внесли через «замах на суверенітет і територіальну цілісність України».
Російського журналіста Парфьонова внесли в базу «Миротворця» через відповідь на питання «чий Крим?»
Російського журналіста Парфьонова внесли в базу «Миротворця» через відповідь на питання «чий Крим?»

23 липня на сайті «Миротворець» з’явилось ім’я російського журналіста та публіциста Леоніда Парфьонова. Серед причин внесення вказано «замах на суверенітет і територіальну цілісність України».

Також прикріплено кілька посилань. Перше – відеоролик, в якому Парфьонов висловлює свою позицію через інтерв’ю Євгенію Кисельову від 9 липня. 

В цьому інтерв’ю, опублікованому на каналі «Кисельные Берега», окрім всього іншого, Кисельов запитує в Парфьонова, чий Крим. Парфьонов відповів: «Я завжди відповідаю на це питання так – він не мій».

Він також вказує, що це (окупація Криму у 2014 році – ДМ) не було приєднанням, російський прапор висів у Криму до референдуму, «питання та терміни якого мінялися». Також він додав, що нікого не цікавить формулювання «контрольований РФ, але невизнаний міжнародною спільнотою», маючи на увазі розмови довкола статусу півострова. 

У своєму відеоролику, в якому Парфьонов коментує цей момент з інтерв’ю, він називає Кисельова «русскім в ролі українського журналіста». 

«Є головне питання, разів десять мені його в Києві задавали: "Чий Крим?!". Це корінне питання. Це така перевірка на вошивість. Головне питання, і давати потрібно тільки їх же відповідь, нічого іншого не влаштує. Ніякі слова, типу контроль Росії, але невизнання міжнародної спільноти. Ні, це не приймається. Мало того, що ти не ходиш в Москві з хештегом "КримНаш", ти повинен київським патріотичним пропагандистам пред'явити хештег "КримВаш". Це як ПЛР. Таких питань не ставлять навіть на кордоні, в київському аеропорту в Борисполі, коли впускають в країну. Але русскій в ролі українського журналіста – він суворіший і пильніший, ніж СБУ! Вони сім років ставлять це питання, і, мабуть, кожен раз представляють перед собою Путіна. Тому він так жорстко ребром ставить питання: "чий Крим?". Так твій Крим, Женю Кисельов, твій! Ти ж грав з Януковичем там в теніс. Для мене незбагненний цей апломб явної правоти своєї, щоб ось так судити інших з Києва», – говорить він у відеозверненні.

Також на сайті Миротворець є ще одне посилання на запис в інстаграмі Парфьонова

Нагадаємо, що сайт «Миротворець» створений у 2014 році, він відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують. Відповідну інформацію про цих осіб «Миротворець» публікує на своєму сайті в розділі «Чистилище».

У 2016 році посли «Великої сімки» озвучили вимогу до Києва закрити сайт, коли на ньому були оприлюднені списки журналістів, у тому числі західних, які, виконуючи професійні обов’язки, змушені були отримувати акредитацію від підтримуваного Росією угруповання «ДНР». Через це сайт оголосив про своє закриття, але згодом відновив роботу.

У вересні 2018 року до бази сайту «Миротворець» потрапив очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Причиною внесення Сійярто в «чистилище» став «замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройних вторгненням в Україну». У МЗС Угорщини заявили, що внесення Сійярто в базу «Миротворця» свідчить про «антиугорські настрої в Україні».

У листопаді 2019 року колишній «народний мер» окупованої Горлівки Донецької області Едуард Матюха, який виявився розвідником Головного управління розвідки Міністерства оборони України, повідомив, що сайт «Миротворець» було створено з його подачі.

За даними ЗМІ, у лютому 2021 року єврокомісар від Угорщини Олівер Варгеї на засідання Ради асоціації ЄС-Україна вимагав від Києва закрити сайт «Миротворець». У березні 2021 року Міністерство внутрішніх справ України заявило, що їхні структурні підрозділи не здійснюють підтримку роботи сайту «Миротворець».

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1637
Читайте також
27.10.2023 11:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
1 256
21.06.2017 10:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
7 509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду