detector.media
24.07.2021 13:45
Російського журналіста Парфьонова внесли в базу «Миротворця» через відповідь на питання «чий Крим?»
Російського журналіста Парфьонова внесли в базу «Миротворця» через відповідь на питання «чий Крим?»
На сайті вказано, що його туди внесли через «замах на суверенітет і територіальну цілісність України».

23 липня на сайті «Миротворець» з’явилось ім’я російського журналіста та публіциста Леоніда Парфьонова. Серед причин внесення вказано «замах на суверенітет і територіальну цілісність України».

Також прикріплено кілька посилань. Перше – відеоролик, в якому Парфьонов висловлює свою позицію через інтерв’ю Євгенію Кисельову від 9 липня. 

В цьому інтерв’ю, опублікованому на каналі «Кисельные Берега», окрім всього іншого, Кисельов запитує в Парфьонова, чий Крим. Парфьонов відповів: «Я завжди відповідаю на це питання так – він не мій».

Він також вказує, що це (окупація Криму у 2014 році – ДМ) не було приєднанням, російський прапор висів у Криму до референдуму, «питання та терміни якого мінялися». Також він додав, що нікого не цікавить формулювання «контрольований РФ, але невизнаний міжнародною спільнотою», маючи на увазі розмови довкола статусу півострова. 

У своєму відеоролику, в якому Парфьонов коментує цей момент з інтерв’ю, він називає Кисельова «русскім в ролі українського журналіста». 

«Є головне питання, разів десять мені його в Києві задавали: "Чий Крим?!". Це корінне питання. Це така перевірка на вошивість. Головне питання, і давати потрібно тільки їх же відповідь, нічого іншого не влаштує. Ніякі слова, типу контроль Росії, але невизнання міжнародної спільноти. Ні, це не приймається. Мало того, що ти не ходиш в Москві з хештегом "КримНаш", ти повинен київським патріотичним пропагандистам пред'явити хештег "КримВаш". Це як ПЛР. Таких питань не ставлять навіть на кордоні, в київському аеропорту в Борисполі, коли впускають в країну. Але русскій в ролі українського журналіста – він суворіший і пильніший, ніж СБУ! Вони сім років ставлять це питання, і, мабуть, кожен раз представляють перед собою Путіна. Тому він так жорстко ребром ставить питання: "чий Крим?". Так твій Крим, Женю Кисельов, твій! Ти ж грав з Януковичем там в теніс. Для мене незбагненний цей апломб явної правоти своєї, щоб ось так судити інших з Києва», – говорить він у відеозверненні.

Також на сайті Миротворець є ще одне посилання на запис в інстаграмі Парфьонова

Нагадаємо, що сайт «Миротворець» створений у 2014 році, він відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують. Відповідну інформацію про цих осіб «Миротворець» публікує на своєму сайті в розділі «Чистилище».

У 2016 році посли «Великої сімки» озвучили вимогу до Києва закрити сайт, коли на ньому були оприлюднені списки журналістів, у тому числі західних, які, виконуючи професійні обов’язки, змушені були отримувати акредитацію від підтримуваного Росією угруповання «ДНР». Через це сайт оголосив про своє закриття, але згодом відновив роботу.

У вересні 2018 року до бази сайту «Миротворець» потрапив очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Причиною внесення Сійярто в «чистилище» став «замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройних вторгненням в Україну». У МЗС Угорщини заявили, що внесення Сійярто в базу «Миротворця» свідчить про «антиугорські настрої в Україні».

У листопаді 2019 року колишній «народний мер» окупованої Горлівки Донецької області Едуард Матюха, який виявився розвідником Головного управління розвідки Міністерства оборони України, повідомив, що сайт «Миротворець» було створено з його подачі.

За даними ЗМІ, у лютому 2021 року єврокомісар від Угорщини Олівер Варгеї на засідання Ради асоціації ЄС-Україна вимагав від Києва закрити сайт «Миротворець». У березні 2021 року Міністерство внутрішніх справ України заявило, що їхні структурні підрозділи не здійснюють підтримку роботи сайту «Миротворець».

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY