Редакція Ex-press.by покинула Білорусь у повному складі

Редакція Ex-press.by покинула Білорусь у повному складі

15 Липня 2021
1742

Редакція Ex-press.by покинула Білорусь у повному складі

1742
Вони не вказали, куди саме виїхали, але зазначили, що зробили це заради безпеки і збереження проєкту.
Редакція Ex-press.by покинула Білорусь у повному складі
Редакція Ex-press.by покинула Білорусь у повному складі

Редакція новинного порталу міст Борисов і Жодіно Ex-press.by виїхала з Білорусі в повному складі.

Про це співробітники повідомили в своїх соцмережах. Вони пишуть, що зробили це вимушено заради безпеки і збереження проєкту.

«Любі друзі. Повідомляємо вам, що редакція EX-PRESS.BY в повному складі змушена була виїхати з країни заради безпеки і збереження проекту. Ми продовжуємо роботу і дуже сподіваємося на вашу допомогу» – вказано в повідомленні.

Нагадаємо, що 14 липня в Білорусі силовики прийшли з обшуками до правозахисників, журналістів і активістів. Атака на правозахисників відбувалася по всій країні. Зокрема, обшуки пройшли в офісах правозахисного центру «Вясна», Білоруської асоціації журналістів, громадської організації «Імена», руху «За свободу», Центру правової трансформації Lawtrend, Білоруського Гельсінського комітету, Асоціації білорусів світу «Батьківщина», організації «Гендерні перспективи», «Офісу європейської експертизи і комунікацій», Центру економічних досліджень BEROC. Після обшуків загалом затримали 20 осіб. 

Правозахисні організації України закликали українську владу припинити дипломатичні відносини з режимом Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, заступник голови «Білоруської асоціації журналістів» Олег Агеєв сказав, що у Білорусі спостерігається нова хвиля репресій, умови роботи для ЗМІ погіршуються. Крім того, державна пропаганда лякає антитерористичною операцією з метою придушити «терористичні осередки».

30 травня 2021 року у Гродно затримали головного редактора порталу Hrodna.life Олексія Шота. Пізніше його відпустили. 8 липня 2021 року правоохоронні органи Білорусі прийшли з обшуками до редакції найстарішого білоруського видання «Наша Ніва». Сайт видання заблокований і працює виключно через соцмережі. Директор порталу Анастасія Ровда анонсувала створення нового сайту «Наша Ніва» зі старою назвою.

Крім того, 8 липня КДБ провів обшуки в редакціях і у співробітників незалежних ЗМІ Брестської області. Зокрема, силовики прийшли до редакцій «Медіа-Полісся», «Intex-press», «Брестської газети». Обшуки у журналістів Брестської області проводилися в межах кримінальної справи за статтею «Акт тероризму».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1742
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду