detector.media
15.07.2021 19:02
Редакція Ex-press.by покинула Білорусь у повному складі
Редакція Ex-press.by покинула Білорусь у повному складі
Вони не вказали, куди саме виїхали, але зазначили, що зробили це заради безпеки і збереження проєкту.

Редакція новинного порталу міст Борисов і Жодіно Ex-press.by виїхала з Білорусі в повному складі.

Про це співробітники повідомили в своїх соцмережах. Вони пишуть, що зробили це вимушено заради безпеки і збереження проєкту.

«Любі друзі. Повідомляємо вам, що редакція EX-PRESS.BY в повному складі змушена була виїхати з країни заради безпеки і збереження проекту. Ми продовжуємо роботу і дуже сподіваємося на вашу допомогу» – вказано в повідомленні.

Нагадаємо, що 14 липня в Білорусі силовики прийшли з обшуками до правозахисників, журналістів і активістів. Атака на правозахисників відбувалася по всій країні. Зокрема, обшуки пройшли в офісах правозахисного центру «Вясна», Білоруської асоціації журналістів, громадської організації «Імена», руху «За свободу», Центру правової трансформації Lawtrend, Білоруського Гельсінського комітету, Асоціації білорусів світу «Батьківщина», організації «Гендерні перспективи», «Офісу європейської експертизи і комунікацій», Центру економічних досліджень BEROC. Після обшуків загалом затримали 20 осіб. 

Правозахисні організації України закликали українську владу припинити дипломатичні відносини з режимом Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, заступник голови «Білоруської асоціації журналістів» Олег Агеєв сказав, що у Білорусі спостерігається нова хвиля репресій, умови роботи для ЗМІ погіршуються. Крім того, державна пропаганда лякає антитерористичною операцією з метою придушити «терористичні осередки».

30 травня 2021 року у Гродно затримали головного редактора порталу Hrodna.life Олексія Шота. Пізніше його відпустили. 8 липня 2021 року правоохоронні органи Білорусі прийшли з обшуками до редакції найстарішого білоруського видання «Наша Ніва». Сайт видання заблокований і працює виключно через соцмережі. Директор порталу Анастасія Ровда анонсувала створення нового сайту «Наша Ніва» зі старою назвою.

Крім того, 8 липня КДБ провів обшуки в редакціях і у співробітників незалежних ЗМІ Брестської області. Зокрема, силовики прийшли до редакцій «Медіа-Полісся», «Intex-press», «Брестської газети». Обшуки у журналістів Брестської області проводилися в межах кримінальної справи за статтею «Акт тероризму».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY