Ексрежисера «Навальний Live» затримали в аеропорту в Москві

Ексрежисера «Навальний Live» затримали в аеропорту в Москві

1 Липня 2021
1769

Ексрежисера «Навальний Live» затримали в аеропорту в Москві

1769
За даними ЗМІ, Яковлєв є свідком у справі про нібито шахрайство щодо Фонду боротьби з корупцією Навального.
Ексрежисера «Навальний Live» затримали в аеропорту в Москві
Ексрежисера «Навальний Live» затримали в аеропорту в Москві

Колишній режисер ютуб-каналу «Навальний Live» Олексій Яковлєв 30 червня повідомив DW, що його затримали, коли його рейс приземлився в московському аеропорту Шереметьєво.

Яковлєв розповів, що його затримали, коли він повертався з відпустки. Ексрежисер уточнив, що три дні тому йому подзвонили і викликали на допит 5 липня.

«Тому я здивований, що ось так зараз затримали. Трошки різко, несподівано. Нібито, я не з'являвся за викликом слідчого, хоча вони самі, як виявилося, надсилали мені повістки на квартиру, яку я вже продав», – зазначив він.

Олексій Яковлєв сказав, що йому невідома причина затримання. Водночас він припустив, що допит пов'язаний зі справою про нібито шахрайство щодо Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального.

За даними «Открытых медиа», Яковлєв є свідком у справі про шахрайство. Його забирали на допит до Слідчого комітету РФ.

Олексій Яковлєв звільнився з ютуб-каналу «Навальний Live» в січні 2020 року.

Нагадаємо, у  серпні 2020 року Навального отруїли бойовою нервово-паралітичною речовиною класу «Новачок». Його відправили на лікування до Німеччини, він пробув у комі 18 днів.

Політик повернувся в Росію 17 січня 2021 року. Вже в аеропорту його затримали у справі «Ів Роше» і заарештували на 30 діб, тому що він не відзначався у слідчих, як того вимагає умовний термін, в той час як був на лікуванні в Німеччині.

2 лютого суд замінив Навальному умовний термін на реальний. З урахуванням домашнього арешту він має провести в колонії загального режиму 2 роки і 6,5 місяця. Навальний відбуває термін в Покрові Володимирської області РФ.

25 березня адвокат Навального розповіла, що у того погіршилося здоров'я – віднімається нога. До нього не допустили лікарів, яким він довіряє.

31 березня Олексій Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього перевіреного лікаря. Він скаржиться на болі в спині і нозі, оніміння частини ноги. 5 квітня Навальний повідомив, що у нього сильний кашель і висока температура 38,1, а трьох людей, з якими він контактував, госпіталізували з туберкульозом. Навального тимчасово перевели в медчастину. 23 квітня Олексій Навальний оголосив, що припиняє голодування.

Фото: Олексій Яковлєв / Facebook 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1769
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду