Джоан Роулінг, Бенедікт Камбербетч та інші знаменитості звернулись до Путіна на захист Навального

Джоан Роулінг, Бенедікт Камбербетч та інші знаменитості звернулись до Путіна на захист Навального

17 Квітня 2021
2577
17 Квітня 2021
13:07

Джоан Роулінг, Бенедікт Камбербетч та інші знаменитості звернулись до Путіна на захист Навального

2577
Вони просять надати опозиціонеру компетентну медичну допомогу.
Джоан Роулінг, Бенедікт Камбербетч та інші знаменитості звернулись до Путіна на захист Навального
Джоан Роулінг, Бенедікт Камбербетч та інші знаменитості звернулись до Путіна на захист Навального

Десятки діячів культури, серед яких актори Бенедікт Камбербетч, Девід Духовни і Джуд Лоу, лідер групи Radiohead Том Йорк, художник Арт Шпигельман, письменниця Джоан Роулінг, п'ять лауреатів Нобелівської премії з літератури – Світлана Алексієвич, Джон Кутзее, Герта Мюллер, Луїза Глюк і Орхан Памук – звернулись відкритим листом до президента РФ Володимира Путіна. Вони закликали забезпечити доступ до медичної допомоги російському блогеру та опозиціонеру Олексію Навальному, який знаходиться у колонії та голодує більше двох тижнів.

Відкритий лист оприлюднило французьке видання Le Monde, пише «Медуза», яка перевела текст звернення:

«Пане президенте, в той час як ми пишемо вам, Олексій Навальний знаходиться в виправній установі, яку багато адвокатів і правозахисники описували як одну з найсуворіших в Росії. Стан його здоров'я стрімко погіршується і потребує термінової медичної допомоги.

У пана Навального спостерігаються клінічні ознаки важкого неврологічного розладу, наслідком якого є постійний біль у спині і втрата чутливості в ногах і руках. Він також страждає від сильного кашлю і високої температури. Він попросив, щоб його обстежив і лікував лікар за його вибором – це право будь-якого громадянина Росії. 30 березня, після того, як його прохання відхилили, він оголосив голодування на знак протесту.

Ми звертаємося до вас, пане президенте, з тим, щоб пан Навальний негайно отримав компетентну медичну консультацію та лікування, якого він терміново потребує, і на яке він має право, як і будь-який громадянин Росії. Як обраний [президент] і гарант закону, ви повинні забезпечити дотримання цього права».

У серпні 2020 року Навального отруїли бойовоюим речовиною класу «Новачок». Його відправили на лікування до Німеччини, він пробув у комі 18 днів.

Політик повернувся в Росію 17 січня 2021 року. Вже в аеропорту його затримали у справі «Ів Роше» і заарештували на 30 діб, тому що він не відзначався у слідчих, як того вимагає умовний термін, в той час як був на лікуванні в Німеччині.

2 лютого суд замінив Навальному умовний термін на реальний. З урахуванням домашнього арешту він має провести в колонії загального режиму 2 роки і 6,5 місяця. Навальний відбуває термін в Покрові Володимирської області РФ.

25 березня адвокат Навального розповіла, що у того погіршилося здоров'я віднімається нога. До нього не допустили лікарів, яким він довіряє.

31 березня Олексій Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього перевіреного лікаря. Він скаржиться на болі в спині і нозі, оніміння частини ноги.

5 квітня Навальний повідомив, що у нього сильний кашель і висока температура 38,1, а трьох людей, з якими він контактував, госпіталізували з туберкульозом. Навального тимчасово перевели в медчастину.

Фото: ukrinform.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2577
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду