Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії

Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії

2 Лютого 2021
1853
2 Лютого 2021
20:58

Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії

1853
Штаб політика закликав громадян виходити на вулиці на знак протесту. Силовики вже проводять масові затримання.
Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії
Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії

Російського опозиційного політика Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії. Відповідне рішення ухвалив Симоновський районний суд Москви, задовольнивши клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ, яка вимагала замінити умовне покарання у справі «Ів Роше» на реальне, пише «Медуза».

Навальний проведе в колонії загального режиму 2 роки і 8 місяців, оскільки йому зарахували термін домашнього арешту (близько 10 місяців). Також він має сплатити штраф у 500 тис. руб. (185 тис. грн).

Захист політика вже заявив про свій намір оскаржити вирок.

Під час судового засідання представник ФСВП повідомив, що Навальний більше 50 разів порушив правила випробувального терміну, в тому числі не приходив на реєстрацію до відомства, як того вимагали умови умовного покарання.

За даними «ОВД-Инфо», поліція затримала понад 300 осіб, які прийшли до будівлі суду, щоб підтримати Навального. 

Після оголошення вироку штаб політика закликав громадян виходити на вулиці на знак протесту. Силовики вже проводять масові затримання. Як передає «Новая газета», затримують навіть тих, хто просто йшов вулицею чи сидів на лавці.

Нагадаємо, у Росії 23 і 31 січня відбувались масові акції протесту з вимогою звільнити Навального. Були затримані тисячі протестувальників та людей, які взагалі не мали стосунку до акцій. 23 січня затримали більше 20 журналістів, а 31 січня - щонайменше 82.

Фото: meduza.io

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1853
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду