Фонд Навального показав зарплати пропагандистів RT

Фонд Навального показав зарплати пропагандистів RT

29 Квітня 2021
3125

Фонд Навального показав зарплати пропагандистів RT

3125
Головна редакторка RT Симоньян, за їх словами, отримує 632 тисячі гривень (в еквіваленті), її перша заступниця – 780 тисяч гривень, гендиректор RT – 966 тисяч гривень на місяць.
Фонд Навального показав зарплати пропагандистів RT
Фонд Навального показав зарплати пропагандистів RT

Фонд боротьби з корупцією (ФБК) російського опозиціонера Олексія Навального показав, які зарплати отримують деякі пропагандисти з державного російського пропагандистського телеканалу RT (Russia Today). Про це йдеться в новому розслідуванні, яке ФБК опублікував 28 квітня.

«Кілька тижнів тому нам прислали дивовижний і дуже корисний документ – штатний розклад медіахолдингу Маргарити Симоньян, Russia Today. Список усіх працівників та їх офіційні зарплати за останні кілька років, – розповіли в ФБК. – Цифри ми перевірили, порівняли з іншими джерелами (витоками з податкових баз, заявами працівників) і переконалися, що вони вірні».

За даними Фонду Навального, на RT російська влада щорічно витрачає з бюджету по 20 мільярдів рублів (7,4 млрд гривень; далі всі зарплати наведені в еквіваленті).

Головна редакторка RT Маргарита Симоньян, за їх словами, отримує 632 тисячі гривень, її перша заступниця Єлизавета Бродська – 780 тисяч гривень, гендиректор RT Олексій Ніколов – 966 тисяч гривень на місяць.

Колишня працівниця «Ехо Москви», особиста помічниця головного редактора російської радіостанції Олексія Венедиктова, експрацівниця НТВ, колишня учасниця шоу «Холостяк», нині колумністка RT Леся Рябцева отримує 1,7 млн грн на рік (137 тис. грн на місяць). За ці гроші вона пише по 2-3  колонки для сайту RT в місяць, часто ходить на спеціальні програми RT про опозицію, веде телеграм-канал і Twitter, у яких критикує опозицію.

Блогер Станіслав Яковлєв (Ортега) отримує 1,9 млн грн на рік (156 тис. грн на місяць) за введення телеграм-каналу, де публікує близько 400 постів на місяці. Іноді він теж приходив на ютуб-шоу «Прекрасная Россия бубубу».

Максим Кононенко отримує 201 тис. грн на місяць. У лютому він написав лише одну замітку.

Ведучий шоу RT про російську опозицію «Прекрасная Россия бубубу», яке виходить щотижня на окремому ютуб-каналі, Костянтин Прідибайло отримує 117 тис. грн на місяць.

Його співведучий Мітя Леонтьев, син прессекретаря «Роснефти» Михайла Леонтьєва, отримує 165 тис. грн на місяць.

Спецкор цього проєкту, син депутата Московської думи Романа Бабаяна, Георгій Бабаян отримує 74 тис. грн на місяць.

Колишній заступник начальника московського штабу Навального Віталій Серуканов, який у різних програмах розповідає про своє розчарування Навальним, отримує від RT 280 тис. грн на місяць.

Працівниця каналу Катерина Винокурова за 2020 рік заробила 1,8 млн грн (138 тис. грн на місяць).

Нагадаємо, 2 жовтня 2019 року стало відомо, що найбільше грошей з бюджету РФ має отримати Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВГТРК), заступником гендиректора якої є пропагандист Дмитро Кисельов. Вона має отримати 339 млн євро. У цей медіахолдинг входять канали «Россия 1», «Россия 2», «Россия 24», «РТР Планета» тощо. На фінансування RT (Russia Today) запланували 325 млн євро. «Первый канал» отримає 92 мільйони євро, які покриватимуть виробництво, придбання та трансляцію контенту.

У бюджеті РФ 2020 року на підтримку державних медіа було передбачено 1,3 млрд євро. Наприкінці березня 2020 року головна редакторка RT Маргарита Симоньян повідомила, що телеканал RT переглядає бюджет через падіння курсу рубля. Тоді ж канал, за її словами, припинив укладати договори, спрямовані на розвиток та нові проєкти.

Фото: ФБК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3125
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду