detector.media
19.05.2021 11:41
У Криму силовики приходили до журналіста «Кримської солідарності»
У Криму силовики приходили до журналіста «Кримської солідарності»
Зідана Аджикелямова не затримали.

У окупованому Криму працівники російської поліції та ФСБ 19 травня приходили з обшуком до будинку автора програми «Кримське питання», громадянського журналіста «Кримської солідарності» Зідана Аджикелямова та до домівки його батьків. Про це повідомила «Кримська солідарність».

«Процесуальні заходи» проводили на підставі постанови підконтрольного РФ Совєтського районного суду. Силовики о 9:15 залишили будинок журналіста.

Зідана Аджикелямова не затримали, йому також не обмежували свободу пересування.

Як писав ДМ, підконтрольний РФ Нижньогірський районний суд Криму оголосив вирок громадянському журналісту «Кримської солідарності» та інтернет-газети «Грани.ру» Айдеру Кадирову. Його визнали «винним» у скоєнні злочину, передбаченому статтею 205.6 (неповідомлення про злочин) та оштрафували на 30 тисяч рублів (понад 11 тисяч гривень).

За словами слідчого ФСБ Валерія Шерстюка, він не розповів про листування за 2015 рік з Уміджоном Дадажоновим, який, за даними російських окупантів, воював на боці терористичної організації ІДІЛ. 31 серпня 2020 року в окупованому Криму, у смт Нижньогірське, російські окупанти після обшуку затримали кореспондента «Кримської солідарності» та інтернет-газети «Грани.ру» Айдера Кадирова. У ніч на 1 вересня російські окупанти відпустили його під підписку про невиїзд.

Фото: Кримська солідарність

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY