detector.media
27.04.2021 14:58
На Волині напали на журналістів каналів «1+1» та «Аверс»
На Волині напали на журналістів каналів «1+1» та «Аверс»
Поліція повідомила, що за цим фактом реєструє відомості в ЄРДР за статтею про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

На пилорамі в селі Стобихівка Волинської області 27 квітня напали на журналістів телеканалів «1+1» та «Аверс». Про це повідомила журналістка «Аверсу» Наталка Поліщук.

«На нас здійснили напад керівники пилорам і власники, брати Сухальські, які контролюють більшу частину нелегального деревообробного бізнесу в селі Стобихівка. Зокрема, у наших колег з "1+1" навіть відібрали камеру. На щастя, ми камеру забрали», – розповіла вона та додала, що ніхто серйозних травм не отримав.

Журналісти викликали поліції. На місці вже працює слідчо-оперативна група.

Правоохоронці розповіли, що побачили відео, у якому «можуть вбачатися ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». За цим фактом поліція реєструє відомості в ЄРДР за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ.

«Детектор медіа» звернувся за коментарем до «1+1».

Нагадаємо, 1 квітня 2021 року Володимир Тимофійчук повідомив про сутичку з головним державним ревізором – інспектором Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Євгеном Кушніром під час зйомок сюжету для телеканалу «2+2». «1+1 медіа» повідомила, що депутат Київської обласної ради від партії «Слуга народу» Володимир Тимофійчук співпрацює з авторською програмою «Дубінізми», яка виходить на «2+2», як незалежний журналіст-блогер. Пізніше Державне бюро розслідувань повідомило, що розслідує обставини перешкоджання професійній діяльності журналістів головним державним ревізором-інспектором.

Журналіст місцевого телеканалу «Броди Online» Сергій Нікішин повідомив, що 24 квітня його побив і розбив камеру син мера Бродів Іван Белей. Інцидент стався в селі Лагодів Львівської області, коли журналіст спробував зафільмувати порушення карантину, а саме – вечірку в готельно-ресторанному комплексі «Колиба», який належить Белею. Сам Белей заперечує напад на Нікішина. Поліція вже почала розслідування інциденту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY