Журналіст «Броди Online» повідомив, що на нього напав і розбив камеру син мера Бродів

Журналіст «Броди Online» повідомив, що на нього напав і розбив камеру син мера Бродів

27 Квітня 2021
3107

Журналіст «Броди Online» повідомив, що на нього напав і розбив камеру син мера Бродів

3107
Сам Белей заперечує напад на Нікішина. Поліція вже почала розслідування інциденту.
Журналіст «Броди Online» повідомив, що на нього напав і розбив камеру син мера Бродів
Журналіст «Броди Online» повідомив, що на нього напав і розбив камеру син мера Бродів

Журналіст місцевого телеканалу «Броди Online» Сергій Нікішин повідомив, що 24 квітня його побив і розбив камеру син мера Бродів Іван Белей.

«Під час виконання мною моїх службових обов'язків син міського голови Белей Іван Анатолійович зухвало вирвав нашу відеокамеру телеканалу з моїх рук та розбив її, разом з іншими девайсами. Єдина камера, наш хліб – відібрана і знищена. Камера, яка працювала для громади міста Броди, а не для Белея – знищена, бо були важливі докази», – написав він у Facebook.

Депутатка Бродівської міської ради Ольга Кравчук, яка була разом з журналістом, повідомила, що інцидент стався 24 квітня в селі Лагодів Львівської області, коли журналіст спробував зафільмувати порушення карантину, а саме – вечірку в готельно-ресторанному комплексі «Колиба». За даними на YouControl, Іван Белей є засновником та керівником фермерського господарства «Лагодів».

Нікішин сказав Zaxid.net, що приїхав до села Лагодів, щоб перевірити інформацію про святкування в ресторані, попри карантинні обмеження. Разом з ним також приїхали Ольга Кравчук, її чоловік Віталій Кравчук та його брат.

«Ми не заходили ні на територію, ні всередину закладу. Нас перепинив охоронець і заборонив заходити на територію. Я показав охоронцеві своє посвідчення. Він його забрав і пішов всередину. До нас вийшов власник і, нічого не пояснюючи, почав завдавати ударів, кричати, нецензурно висловлюватися», – згадує журналіст.

За його словами, чоловік, який вийшов до них із закладу, спершу вдарив кілька разів Віталія Кравчука та вибив у нього з рук телефон. Ольга Кравчук підтвердила, що Іван Белей вдарив її чоловіка – спочатку кулаком в обличчя, потім ногою по спині та в живіт.

«Потім побачив, що я знімаю на камеру, почав до мене кричати нецензурно, кулаком вибив камеру, вона впала на землю. Тоді ще ногою копнув її. Потім двоє охоронців попід руки відвели мене до дороги», – сказав Нікішин.

Він уточнив, що за деякий час повернувся на місце конфлікту, але відеокамери не знайшов. Йому також не повернули журналістське посвідчення.

Сергій Нікішин зняв побої – за попереднім висновком експерта, у нього забої м'яких тканин. Він звернувся до поліції, яка, своєю чергою, відкрила провадження за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

«25 квітня о 4.40 у відділення поліції №1 Золочівського районного відділу поліції з заявою про перешкоджання професійній діяльності звернувся 24-річний житель міста Броди, журналіст-оператор місцевої телерадіокомпанії. За словами заявника, з ним вчинили конфлікт працівники одного з закладів громадського харчування, розташованого у Бродах, під час того як він здійснював відеофіксацію порушення у закладі», розповіли в поліції Львівської області.

Іван Белей у коментарі Zaxid.net заперечив, що побив Сергія Нікішина та розбив його камеру. Водночас він підтвердив, що мав перепалку з Віталієм Кравчуком. Він сказав, що подружжя Кравчуків та ще декілька людей намагалися пробратися на територію його ресторану. «Мене покликав охоронець і повідомив мені, що на територію пробираються Кравчуки. Я вийшов, вони мені світили в очі ліхтариком, між нами виник словесний конфлікт, почалася сутичка, між мною та Кравчуком почалася штовханина, але я не можу це назвати бійкою, ні в мене, ні в нього немає синяків. Вони кажуть, що там якийсь журналіст, і якась камера, але я не розумію про що мова», – сказав Белей.

За його словами, вже понад рік Віталій Кравчук переслідує його та намагається дискредитувати його та родину. Він також стверджує, що в готельно-ресторанному комплексі цього вечора жодних святкувань не було.

Нагадаємо, 1 квітня 2021 року Володимир Тимофійчук повідомив про сутичку з головним державним ревізором – інспектором Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Євгеном Кушніром під час зйомок сюжету для телеканалу «2+2». «1+1 медіа» повідомила, що депутат Київської обласної ради від партії «Слуга народу» Володимир Тимофійчук співпрацює з авторською програмою «Дубінізми», яка виходить на «2+2», як незалежний журналіст-блогер. Пізніше Державне бюро розслідувань повідомило, що розслідує обставини перешкоджання професійній діяльності журналістів головним державним ревізором-інспектором.

Фото: Сергій Нікішин / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3107
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду