Телеканал «Аверс» заявив про напад на знімальну групу, «нападники» спростовують закиди журналістів

Телеканал «Аверс» заявив про напад на знімальну групу, «нападники» спростовують закиди журналістів

28 Лютого 2018
2378

Телеканал «Аверс» заявив про напад на знімальну групу, «нападники» спростовують закиди журналістів

2378
Телеканал «Аверс» заявляє про перешкоджання та напад невідомих чоловіків на знімальну групу каналу на території ТзОВ «Цунамі» у місті Рожище Волинської області. На підприємстві «Детектору медіа» надали власну версію інциденту, пообіцявши найближчим часом підкріпити її документами та відео.
Телеканал «Аверс» заявив про напад на знімальну групу, «нападники» спростовують закиди журналістів
Телеканал «Аверс» заявив про напад на знімальну групу, «нападники» спростовують закиди журналістів

За інформацією каналу, озброєні чоловіки напали на знімальну групу під час проведення відеозйомки в рамках журналістського розслідування про нелегальну вирубку дуба.

«На момент, коли я прийшла, я зайшла в адміністративне приміщення. За мною відразу зачинили двері, як би на замок. Мене не випускали. Оператор вже був без камери, пояснив мені, що його камеру вже побили. Я намагалася відзняти все на телефон. На мене напав один чоловік і почав викручувати руки і забрав телефон», – розповіла журналістка телеканалу Наталя Поліщук.

За словами телевізійників, вони викликали поліцію, однак поліціянти, які прибули на місце події, нібито відмовилися приймати від знімальної групи заяву про перешкоджання її діяльності.

«Документувати заяву правоохоронці почали лише тоді, коли ми поскаржилися на їхню бездіяльність безпосередньо до начальника ГУ НП у Волинській області Петра Шпиги, і коли на місце події прибув слідчий з Головного управління Андрій Литвин», – йдеться у сюжеті.

У коментарі ІМІ виконуючий обов’язки заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області Андрій Литвин повідомив, що за заявами журналістів порушено кримінальне провадження за статтею 171 КК України.

«Надійшла заява від журналіста ТРК «Аверс» та оператора про те, що під час …проведення журналістського розслідування щодо незаконної порубки лісу на території Волинської області їм чинили перешкоди в виконанні їхніх обов’язків на території підприємства «Цунамі». Зокрема вилучили незаконно відеокамеру… і безпосередньо вилучили картку пам’яті з цієї камери з відзнятим матеріалом», – повідомив пан Литвин.

Також він зазначив, що під час конфлікту журналістів не били і вони не отримали жодних тілесних ушкоджень.

У компанії «Цунамі», куди «Детектор медіа» звернувся за поясненнями, спростували звинувачення журналістів на свою адресу і своєю чергою повідомили, що готують документи для звернення до Комісії журналістської етики, позаяк журналісти вторглися без дозволу і відповідних документів на приватну територію, наражалися там, попри попередження, на небезпеку (працював кран) і посягали на комерційну таємницю. У компанії також пообіцяли надати «ДМ» відповідні матеріали, включно з фото і відео, тож найближчим часом «Детектор медіа» повернеться до цієї теми.

  

Нагадаємо, днями на Луцькому телеканалі «Аверс» заявили, що начальниця відділу інформаційної політики Волинської обласної держадміністрації Світлана Головачук не пустила знімальну групу телеканалу в автобус для акредитованих представників ЗМІ, які 21 лютого висвітлювали візит на Волинь Марини Порошенко.

Фото: скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2378
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду