Пов’язана з Палицею волинська ТРК «Аверс» придбала телеканал «Рівне 1»

Пов’язана з Палицею волинська ТРК «Аверс» придбала телеканал «Рівне 1»

8 Вересня 2020
6599
8 Вересня 2020
19:11

Пов’язана з Палицею волинська ТРК «Аверс» придбала телеканал «Рівне 1»

6599
Волинська телерадіокомпанія «Аверс», яку пов’язують з народним депутатом, лідером партії «За майбутнє» Ігорем Палицею, стала власницею телерадіокомпанії «Рівне 1» з Рівного. Зміна власника й директора «Рівне 1» відбулася 2 вересня.
Пов’язана з Палицею волинська ТРК «Аверс» придбала телеканал «Рівне 1»
Пов’язана з Палицею волинська ТРК «Аверс» придбала телеканал «Рівне 1»

За даними єдиного державного реєстру, власником 100% статутного фонду ТОВ «ТРК “Рівне 1”» стало ДП «ТРК “Аверс”» ВАТ «Корпорація “Аверс”». ТРК «Аверс» до 2017 року належала луцькому медіабізнесмену Олегові Величку. Але у 2017 році її придбала новостворена київська компанія «Либідь сервіс», яка, ймовірно, пов’язана з народним депутатом, соратником Ігоря Коломойського Ігорем Палицею. Власниками цієї компанії та, відповідно, кінцевими бенефіціарами «Аверсу» є Олександр Луцак і Володимир Коробко з Луцька — представники воєнізованого громадського формування «Варта порядку», пов’язаного з Ігорем Палицею, та дві київські юристки з юридично-консалтингової компанії Law Business Consulting — Людмила Осикіна з Київської області (вона також була членом правління ПАТ «Київгума», яке пов’язують з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим) і Тетяна Лисак.

Раніше рівненською ТРК «Рівне 1» порівну володіли медіабізнесмен Віктор Данилов (засновник і власник видавничого дому «Ого») і пивоварна компанія «Рівень ЛТД» бізнесмена Маріяна Годи та його партнерів. Утім, кінцевою бенефіціарною власницею була вказана Надія Мімра з Миколаєва – вона де-юре контролює понад 80% ТОВ «Рівень ЛТД».

Директором «Рівне 1» замість Віктора Данилова стала Людмила Дуніна – засновниця і головна редакторка рівненського глянцевого журналу Valiazh.

Місяць тому рівненські ЗМІ повідомили про ймовірний продаж телеканалу «Рівне 1» Ігорю Палиці за один мільйон доларів. У коментарі виданню «Четверта влада» співвласник телеканалу Маріян Года сказав, що ця інформація є чутками, але перемовини з паном Палицею ведуться й офіційно угода може відбутися після 17 серпня.

«Перемовини ідуть, але поки здєлка не відбулася. Чутки дещо перебільшують. Якщо це відбудеться, якщо зійдемся по всіх нюансах, бо ж багато питань є, якщо порозуміємся і відбудеться – повідомимо», – сказав тоді він. Ціну в один мільйон доларів він назвав чутками і сказав, що про суму не готовий говорити. Він пояснив продаж каналу його неприбутковістю.

За словами Маріяна Годи, крім Ігоря Палиці, телеканалом «Рівне 1» цікавилися й інші бізнесмени, близькі до політики. Хто саме, він не розповів. На запитання, чи цікавився телеканалом бізнесмен Віктор Шакирзян, голова ГО «Рівне разом» та ймовірний кандидат у мери Рівного, пан Года сказав: «Якби так він відверто ні, але вони купили “Ритм». «Четверта влада» звернула увагу, що нещодавно бенефіціарним власником рівненського телеканалу «Ритм» став бізнес-партнер Віктора Шакирзяна, забудовник Роман Курис. Його внесок до статутного капіталу «Ритму» становить 92%.

Очолювана Ігорем Палицею партія «За майбутнє» висунула в мери Рівного колишнього народного депутата Юрія Вознюка. Рівненський анонімний телеграм-канал «Штірліц» опублікував фото нової очільниці «Рівне 1» Людмили Дуніної та кількох інших жінок з агітаційною продукцією Юрія Вознюка, зазначивши, що це фото з її фейсбуку. Однак на сторінці пані Дуніної в публічному доступі немає таких фото.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6599
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду