Мендель не отримує зарплату від каналів «Дом» і UATV – Мацука

Мендель не отримує зарплату від каналів «Дом» і UATV – Мацука

16 Березня 2021
2372
16 Березня 2021
16:37

Мендель не отримує зарплату від каналів «Дом» і UATV – Мацука

2372
Шефредактор каналу «Дом» також сказав, що ОПУ не втручається в роботи державного мовника.
Мендель не отримує зарплату від каналів «Дом» і UATV – Мацука
Мендель не отримує зарплату від каналів «Дом» і UATV – Мацука

Прессекретарка президента Юлія Мендель, яка запустила авторський проєкт «Погляд з Банкової з Юлією Мендель», не отримує зарплату від ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якої входять державні телеканали UATV та «Дом». Про це 16 березня шефредактор каналу «Дом» Олексій Мацука повідомив виданню «Новости Донбасса».

Він також сказав, що Офіс президента не втручається в роботи державного мовника. Мацука назвав маніпуляціями всі закиди про вплив ОПУ на телеканали.

«Чомусь вирішили, що вона телеведуча. Чомусь вирішили, що вона отримує тут гонорари. Чомусь вирішили, що якимось чином Офіс президента втручається в нашу роботу. Це неправда, усе це брехня, політичні маніпуляції та навмисна політизація контенту», – заявив він.

Шефредактор каналу «Дом» вважає речницю Володимира Зеленського «[прекрасною спікеркою] для людей, які живуть в Донецьку і Луганську».

«Нарешті хтось заговорить з нашою аудиторією на її мові, на зрозумілі їй теми, розповість, що робить Київ, як у нас йдуть реформи, чому у нас вибори проходять в той чи інший період, як проходять вибори, що робиться з дорогами, лікарнями, з медичною реформою. Самі знаєте, скільки тем сьогодні занурені в політичну дискусію, але ніяк не відбиваються на житті пересічних співгромадян, особливо тих, хто живе на непідконтрольній території», – пояснив Олексій Мацука.

Крім того, він уточнив, що телеканали мовлять російською мовою: «Дом» – на непідконтрольні райони Донбасу і Криму, а UATV – на іноземну аудиторію.

«Справа в тому, що держпідприємство, яке є видавцем "Дому" і UATV, регламентує свою роботу відповідно до закону про іномовленні України, і ви можете відкрити і по пунктах знайти, що і як повинно проводитися, якою мовою, на яку територію поширюватиметься. "Зради" немає – є одне бажання, щоб Україна була єдиною, і в нашій країні нарешті настав мир», – резюмував Мацука.

Нагадаємо, 15 березня 2021 року державний телеканал для тимчасово окупованих територій «Дом» та канал іномовлення України UATV (російською) запустили авторський проєкт прессекретарки президента України «Погляд з Банкової з Юлією Мендель».

В Україні 1 березня 2020 року почав мовлення державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом». Він входить до складу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (в склад якого також входить телеканал UATV).

«Дом» мовить на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного.

Головна мета каналу – інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

Фото: Дом

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2372
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду