Комітет захисту журналістів закликав Білорусь припинити рейди проти журналістів

Комітет захисту журналістів закликав Білорусь припинити рейди проти журналістів

17 Лютого 2021
983

Комітет захисту журналістів закликав Білорусь припинити рейди проти журналістів

983
Зокрема, владу Білорусі просять скасувати кримінальні розслідування.
Комітет захисту журналістів закликав Білорусь припинити рейди проти журналістів
Комітет захисту журналістів закликав Білорусь припинити рейди проти журналістів

Комітет захисту журналістів закликав владу Білорусь припинити рейди проти журналістів і повернути їм вилучене обладнання та гроші. Про це 16 лютого повідомляє CPJ.

«Білоруська міліція повинна повернути все обладнання та гроші, вилучені в "Білоруської асоціації журналістів" та її працівників, скасувати будь-які сфабриковані кримінальні розслідування та дозволити їй безперешкодно продовжувати свою роботу», – сказав заступник виконавчого директора CPJ Роберт Махоні. – Білоруська влада повинна покласти край своїм невпинним переслідуванням журналістів та організацій, якізаймаються свободою преси».

Керівниця пресслужби Міністерства внутрішніх справ Білорусі Ольга Чемоданова на дзвінки CPJ не відповідає.

Нагадаємо, 16 лютого білоруські силовики прийшли з обшуками до керівництва Білоруської асоціації журналістів (БАЖ)правозахисного центру «Вясна», незалежних журналістів та правозахисників. Обшуки відбулися в офісах цих організацій, а також у квартирах понад 40 правозахисників та журналістів по всій країні.

В Слідчому комітеті Білорусі заявили, що обшуки відбулись «з метою встановлення обставин фінансування протестної активності». БАЖ повідомляє, що обшуки в її працівників проводили в межах розслідування кримінальної справи щодо осіб, які «беруть участь у заходах, спрямованих на порушення громадського порядку».

Українське громадянське суспільство закликало Верховну Раду, Кабінет Міністрів, Міністерство закордонних справ України та президента України відреагувати на масові обшуки в білоруських правозахисників і журналістів, засудити репресії та політичний тиск, закликати уряди країн-партнерів запровадити жорсткіші економічні санкції, відмовитися від економічної співпраці з Білоруссю. Євросоюз засудив масові обшуки.

Фото: AFP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
983
Читайте також
16.03.2021 12:19
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
2 175
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду