Оголошено експертів, які обиратимуть членів Ради з державної підтримки кінематографії

Оголошено експертів, які обиратимуть членів Ради з державної підтримки кінематографії

2 Лютого 2021
2083

Оголошено експертів, які обиратимуть членів Ради з державної підтримки кінематографії

2083
До конкурсної комісії, що відбиратиме нових членів Ради з державної підтримки кінематографії, увійшли дев'ятеро осіб.
Оголошено експертів, які обиратимуть членів Ради з державної підтримки кінематографії
Оголошено експертів, які обиратимуть членів Ради з державної підтримки кінематографії

Перелік експертів опубліковано на сайті Міністерства культури та інформаційної політики. 

До конкурсної комісії увійшли:

  1. Заря Ірина Миколаївна, генеральна продюсерка ТОВ «Українська Продакшн Студія», президент компанії «Планета Кіно», мережі кінотеатрів «Оскар», представник від Асоціації «Індустріальний телевізійний комітет»;
  2. Карандєєв Ростислав Володимирович, перший заступник Міністра культури та інформаційної політики України, представник від Міністерства культури та інформаційної політики України;
  3. Кудерчук Марина Миколаївна, голова Державного агентства України з питань кіно, представник від Державного агентства України з питань кіно
  4. Лавренюк Сергій Віталійович, генеральний продюсер ТОВ «Солар медіа інтнртейнмент», представник від ГС «Асоціація кіноіндустрії України»;
  5. Максимчук Олександр Юрійович, представник ГО «Міжнародна асоціація розвитку і підтримки української культури»;
  6. Мієнко В'ячеслав Костянтинович, директор ГС «Ініціатива чисте небо», член Наглядової ради ПрАТ «Одеська кіностудія», представник від Асоціації «Правовласників та постачальників контенту» (за згодою)
  7. Трегубова Дарина Вікторівна, представниця від ГО «Спільна перемога» (за згодою)
  8. Шевчук Руслан Борисович, директор з правових питань ТОВ «Старлайт медіа», представник від ГО «Міжнародна асоціація розвитку і підтримки української культури»
  9. Ярмощук Вікторія Володимирівна, директорка ТОВ «Фільм Ю Ей Менеджмент та Інвестментс», представниця від Асоціації «Українська кіно-асоціація».

Як писав «Детектор медіа», МКІП 2 лютого оголосив початок прийому документів претендентв на членство в новій Раді з державної підтримки кінематографії. До складу Ради мають увійти дев’ятеро осіб – по одному представнику від МКІП і Держкіно та сім представників від творчих спілок, громадських об’єднань, господарських об’єднань, один з яких повинен мати вищу юридичну освіту, а один – вищу економічну.

Нагадаємо, Рада з державної підтримки кінематографії – орган, створення якого передбачає закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений 23 березня 2017 року. Рада має складатися з дев’ятьох осіб, які призначаються терміном на два роки. Після закінчення дворічного строку повноваження члена ради припиняються автоматично. Одна й та сама особа не може бути включеною до складу ради більше як на один строк поспіль. За свою роботу члени Ради мають отримувати стипендію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2083
Читайте також
17.03.2021 13:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
6 777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду