Міноборони підтвердило, що Юрій Бутусов буде радником Тарана

Міноборони підтвердило, що Юрій Бутусов буде радником Тарана

23 Грудня 2020
1768

Міноборони підтвердило, що Юрій Бутусов буде радником Тарана

1768
Журналіст повідомив, що проведе найближчим часом серію конференцій для обговорення проблем армії.
Міноборони підтвердило, що Юрій Бутусов буде радником Тарана
Міноборони підтвердило, що Юрій Бутусов буде радником Тарана

Міністерство оборони України 22 грудня повідомило, що головний редактор інтернет-видання «Цензор-нет» Юрій Бутусов буде радником міністра оборони Андрія Тарана на громадських засадах.

«Досягнуто домовленості про призначення Юрій Бутусов радником Міністра оборони України на громадських засадах. Ефективне міністерство, боєздатні збройні сили – є над чим працювати», – розповіло відомство в Facebook.

Пан Бутусов, своєю чергою, повідомив, що проведе найближчим часом серію конференцій для обговорення проблем армії.

«Найближчим часом використаю  статус радника міністра для проведення серії конференцій для професійного обговорення проблем розвитку армії, визначенню проблем та пріоритетів, створенню з залученням громадськості та військовослужбовців реальної програми змін. Чи буде це враховано? Якщо влада не може реалізувати запит на зміни, значить це має зробити громадянське суспільство. Сподіваюсь, що пропозиція міністра – це бажання провести справжні реформи», – розповів він та додав, що залишиться працювати журналістом.

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року Міноборони в Facebook запропонувало Юрію Бутусову «зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага: це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики».

Журналіст повідомив «Детектору медіа», що погодиться працювати в Міноборони, якщо відомство запропонує йому конкретні посади, які відповідатимуть його вимогам. Він також оприлюднив свою програму дій на ймовірній посаді.

9 грудня пан Бутусов повідомив, що після пропозиції посади відомство перестало виходити на зв'язок. Міноборони того ж дня звинуватило журналіста в начебто свідомому введенні громадськості в оману, але запросило на співбесіду наступного дня. 

10 грудня Бутусов звинуватив міністерство в маніпуляціях та спробі чинити тиск на нього як журналіста. Він вимагав призначити йому час прийому у міністра оборони в присутності ЗМІ та активістів.

У відповідь Міноборонии заявило, що не має вакансій, «відповідних рівню його амбіцій», адже пропозиція журналісту не передбачала, що він може обійняти посади міністра оборони або його заступника. У Міноборони також у черговий раз саркастично розкритикували запропонований Юрієм Бутусовим план дій для повноцінної роботи відомства. Бутусов заявив, що позиватиметься проти Міноборони, щоб домогтися офіційних вибачень і видалення образ на його адресу. 

17 грудня Міністерство оборони України визнало, що «тональність попереднього дискурсу була емоційною і недоречною» та додало, що голова відомства Андрій Таран 19 грудня зустрінеться з Юрієм Бутусовим для подальшого обговорення співпраці. 

20 грудня Юрій Бутусов зустрівся з міністром оброни та прийняв пропозицію стати його позаштатним радником на громадських засадах терміном на два місяці. За два місяці він пообіцяв зробити серію матеріалів про проблеми оборонного планування та розвитку армії, а 20 лютого – підсумкову доповідь. За результатами доповіді він повідомить, чи залишиться надалі працювати в Міністерстві або відмовиться від посади «із зазначенням конкретних причин».

Фото: Юрій Бутусов / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1768
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду