Міноборони заявило, що не має для Бутусова вакансій, «відповідних рівню його амбіцій»

Міноборони заявило, що не має для Бутусова вакансій, «відповідних рівню його амбіцій»

10 Грудня 2020
2543

Міноборони заявило, що не має для Бутусова вакансій, «відповідних рівню його амбіцій»

2543
Відомство спочатку запропонувало журналісту посаду через соцмережу, а потім вступило з ним у фейсбук-полеміку.
Міноборони заявило, що не має для Бутусова вакансій, «відповідних рівню його амбіцій»
Міноборони заявило, що не має для Бутусова вакансій, «відповідних рівню його амбіцій»

Міністерство оборони України 10 грудня заявило, що не має для головного редактора видання «Цензор.нет» Юрія Бутусова вакансій, «відповідних рівню його амбіцій». Про це пресслужба повідомила на офіційній фейсбук-сторінці.

У міністерстві зазначили, що пропозиція журналісту не передбачала, що він може обійняти посади міністра оборони або його заступника.

«Для подібної швидкої кар’єри мають бути відповідні професійні підстави, які, за оцінкою кадрового органу МОУ, у кандидата Бутусова поки відсутні. За результатами розмови з шановним журналістом сьогодні кадрові служби змушені повідомити про відсутність вакансій, відповідних рівню його амбіцій, котрі наразі перевищують його рівень необхідних компетенцій», - йдеться в повідомленні міністерства.

Крім того, в Міноборони в черговий раз саркастично розкритикували запропонований Юрієм Бутусовим план дій для повноцінної роботи відомства.

«Порядок призначення на посади не передбачає винятків ані для людей, які вважають, що міністр оборони може призначати "міністра оборони", ані для авторів чудесних "програм", в яких поради космічного масштабу межують з космічного масштабу некомпетентністю, ані для людей з "комплексом Наполеона"», - йдеться у дописі міністерства.

При цьому у Міноборони додали, що, «цілком можливо, це все ще лише непорозуміння, викликане хвилею емоцій».

«Висловлюємо сподівання, що в разі прийняття Юрієм Бутусовим пропозицій  відповідно до  рівня теперішньої компетенції, його здібності дозволять швидко набути фаховості, зробити кар’єру та просунутися на вищі посади в МОУ», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, 8 грудня Міноборони в Facebook запропонувало пану Бутусову «зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага: це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики».

Журналіст повідомив «Детектору медіа», що погодиться працювати в Міноборони, якщо відомство запропонує йому конкретні посади, які відповідатимуть його вимогам. Він також оприлюднив свою програму дій на ймовірній посаді.

9 грудня пан Бутусов повідомив, що після пропозиції посади, відомство перестало виходити на зв'язок. Міністерство оборони України того ж дня звинуватило журналіста в начебто свідомому введенні громадськості в оману, але запросило на співбесіду наступного дня. 

10 грудня Бутусов звинуватив міністерство в маніпуляціях та спробі чинити тиск на нього як журналіста. Він вимагав призначити йому час прийому у міністра оборони в присутності ЗМІ та активістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2543
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду