Міністр оборони планує зустрітися з журналістом Бутусовим 19 грудня

Міністр оборони планує зустрітися з журналістом Бутусовим 19 грудня

17 Грудня 2020
1771

Міністр оборони планує зустрітися з журналістом Бутусовим 19 грудня

1771
У відомстві визнали, що «тональність попереднього дискурсу була емоційною і недоречною».
Міністр оборони планує зустрітися з журналістом Бутусовим 19 грудня
Міністр оборони планує зустрітися з журналістом Бутусовим 19 грудня

У Міністерстві оборони України заявили, що голова відомства Андрій Таран цього тижня зустрінеться з головним редактором «Цензор.нет» Юрієм Бутусовим для подальшого обговорення співпраці. Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці Міноборони.

«Зустріч міністра оборони з Юрієм Бутусовим відбудеться цієї суботи, 19 грудня. Будуть предметно обговорені перспективи подальшої співпраці. Тональність попереднього дискурсу була емоційною і недоречною. Міноборони вітає взаємну готовність до діалогу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року Міноборони в Facebook запропонувало Юрію Бутусову «зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага: це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики».

Журналіст повідомив «Детектору медіа», що погодиться працювати в Міноборони, якщо відомство запропонує йому конкретні посади, які відповідатимуть його вимогам. Він також оприлюднив свою програму дій на ймовірній посаді.

9 грудня пан Бутусов повідомив, що після пропозиції посади відомство перестало виходити на зв'язок. Міноборони того ж дня звинуватило журналіста в начебто свідомому введенні громадськості в оману, але запросило на співбесіду наступного дня. 

10 грудня Бутусов звинуватив міністерство в маніпуляціях та спробі чинити тиск на нього як журналіста. Він вимагав призначити йому час прийому у міністра оборони в присутності ЗМІ та активістів.

У відповідь Міноборонии заявило, що не має вакансій, «відповідних рівню його амбіцій», адже пропозиція журналісту не передбачала, що він може обійняти посади міністра оборони або його заступника. У Міноборони також у черговий раз саркастично розкритикували запропонований Юрієм Бутусовим план дій для повноцінної роботи відомства.

Бутусов заявив, що позиватиметься проти Міноборони, щоб домогтися офіційних вибачень і видалення образ на його адресу. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1771
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду