Севгіль Мусаєва про оновлений сайт «Української правди»: Новий дизайн розроблений, щоб розбавити меню споживання

Севгіль Мусаєва про оновлений сайт «Української правди»: Новий дизайн розроблений, щоб розбавити меню споживання

1 Травня 2020
5634
1 Травня 2020
13:04

Севгіль Мусаєва про оновлений сайт «Української правди»: Новий дизайн розроблений, щоб розбавити меню споживання

5634
Інтернет-видання «Українська правда» 30 квітня оновило дизайн сайту. Про це «Детектору медіа» повідомила головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.
Севгіль Мусаєва про оновлений сайт «Української правди»: Новий дизайн розроблений, щоб розбавити меню споживання
Севгіль Мусаєва про оновлений сайт «Української правди»: Новий дизайн розроблений, щоб розбавити меню споживання

Оновлений сайт та ще «низку активностей» планували запустити до дня народження «Української правди», 16 квітня, проте не встигли через карантин та пандемію коронавірусу COVID-19. «У нас є хороше виправдання – оскільки "Українська правда" святкує 20 років увесь рік, то ми будемо наших читачів дивувати різними речами. Оновлений дизайн – це лише початок оновлення "Української правди", пов’язаний з 20-річчям», – сказала Севгіль Мусаєва.

Вона говорить, що після запуску оновленого сайту отримує лише хороші відгуки від колег та аудиторії. «Я сподіваюся, що починається нова позитивна ера в історії "Української правди". <…>  Але дизайн будемо допрацьовувати, у залежності від коментарів та відгуків. Звичайно, хочемо почути фідбек від аудиторії», – уточнила головна редакторка «Української правди».

В останній раз дизайн сайту змінювали в 2015 році. Над новий дизайном протягом року працювала технічна команда «Української правди» – Сергій Корнієнко, Сергій Смітієнко, Олександр Шиманський та Володимир Онанко, до процесу також були залучені власниця видання Олена Притула та пані Мусаєва.

У новому дизайні акцент робили на інформаційній картині дня, власних аналітичних матеріалах та колонках. «Ми хотіли зробити акцент, у тому числі на інформаційній картині дня та наших текстах. Ми хочемо, щоб люди читали аналітичні матеріали, колонки. Новий дизайн розроблений, щоб трохи розбавити меню споживання – не лише новини, а й аналітичні матеріали. Їх краще видно, вони краще ілюстровані в цьому новому дизайні», – пояснила Севгіль Мусаєва.

Головні новини дня читачі можуть побачити в першому екрані. «Філософія нового дизайну полягає в тому, що є інформаційна картина дня і людина може її побачити в першому екрані. Ми людині полегшуємо життя, щоб вона не гортала всю стрічку. Робимо для неї таку вибірку, яку вона може побачити в першому екрані й зробити висновок з того, що найважливіше відбулося в країні. Ми розуміємо, що інформаційне споживання збільшується і потрібно читачам допомогти з цим», – розповіла пані Мусаєва, додавши, що не планують зменшувати кількість новин на сайті.

Вона також повідомила про плани оновити дизайн інших сайтів видань, які входять до групи «Української правди».

Крім того, протягом року на читачів «Української правди» чекає низка сюрпризів: «Ми хочемо дати зрозуміти читачу, що ми відповідаємо викликам часу. Хочемо покращити деякі департаменти – департамент подкастів та відео, наприклад. У нас буде спеціальна платформа, присвячена питанню коронавірусу COVID-19 й всім викликам, які становлять загрозу. Ще запланований запуск спільноти, але поки не можу сказати конкретні дати».

Нагадаємо, 16 квітня 2020 року видання «Українська правда» відзначало 20 років з дня заснування. Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва тоді повідомила, що видання планувало відсвяткувати ювілей, проте пандемія коронавірусу COVID-19 «внесла корективи у ці плани».

«Українську правду» в 2000 році заснували Олена Притула та Георгій Ґонґадзе. Співзасновниця, власниця й колишня головна редакторка «Української правди» Олена Притула розповідала «Детектору медіа», що перший матеріал видання вийшов 15 квітня 2000 року перед референдумом 16 квітня. Видання планували запустити в день референдуму, щоб його висвітлювати, але з технічних причин цього зробити не вдалося. Севгіль Мусаєва в 2014 році замінила пані Притулу на посаді головної редакторки.  

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5634
Читайте також
22.06.2020 11:57
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
1 609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду