В Україні заснували літературну премію імені Миколи Рябого

В Україні заснували літературну премію імені Миколи Рябого

14 Січня 2021
1491
14 Січня 2021
13:50

В Україні заснували літературну премію імені Миколи Рябого

1491
На премію номінуватимуть поеми, оповідання, повісті, романи та п'єси історичної тематики.
В Україні заснували літературну премію імені Миколи Рябого
В Україні заснували літературну премію імені Миколи Рябого

У Вінницькій області заснували Всеукраїнську літературну премію імені Миколи Рябого за найкращий літературний твір історичної тематики. Про це 13 січня 2021 року повідомив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників Вадим Вітковський.

Премію заснували Вінницьке обласне відділення НСПУ та обласна комунальна установа «Видавничий дім "Моя Вінниччина"» спільно з родиною письменника Миколи Рябого.

На премію номінуватимуть поеми, оповідання, повісті, романи та п'єси історичної тематики, які видали, опублікували чи поставили протягом року. Лауреата обиратимуть щороку. Йому до 7 грудня, дня народження Миколи Рябого, вручатимуть грошову премію та диплом.

Твори на здобуття премії прийматимуть кожного року до 1 листопада. Деталі тут.

Як пише «20 хвилин», Микола Рябий – український письменник, прозаїк, публіцист, перекладач. Член Національної спілки письменників України (1976), Національної спілки журналістів України. Народився 7 грудня 1936 року в селі Заболотне Вінницької області. Завершив Київський гірничий технікум (1956). Працював майстром на шахті. У 60-ті роки перейшов на журналістську роботу. Друкувався у місцевій пресі, працював у Брацлаві в районній газеті «Шлях Ілліча». У 1967 році заочно завершив факультет журналістики Київського університету, вдосконалював журналістський досвід в газетах «Комсомольське плем'я», «Вінницька правда», «Подолія».

1 січня 2021 року Микола Рябий помер. Він хворів на COVID-19, незадовго до його повернення з лікарні додому не витримало серце.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Український інститут, Український ПЕН та Український інститут книги заснували премію Drahomаn Prize. Премію створено, аби підтримати і відзначити роботу закордонних перекладачів, які відкривають світу літературу України. Drahoman Prize вручатимуть раз на рік за високу перекладацьку майстерність і внесок у промоцію української літератури за кордоном.

На фото Микола Рябий / 20 хвилин

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1491
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду