Журналістку Reporters номінували на премію True Story Award

Журналістку Reporters номінували на премію True Story Award

27 Січня 2021
1458

Журналістку Reporters номінували на премію True Story Award

1458
Імена трьох переможців назвуть 20 серпня 2021 року.
Журналістку Reporters номінували на премію True Story Award
Журналістку Reporters номінували на премію True Story Award

Журналістку Reporters Вікторію Дяченко номінували на міжнародну премію True Story Award 2020/21 за репортаж про Донбас і Галичину. Про це повідомило видання Reporters, яке входить до The Ukrainians.

Номінантів обрали з 1179 текстів від конкурсантів зі 101 країни. До короткого списку премії включили 120 матеріалів, з яких два — з України й обидва з Reporters. 

«Це репортаж Ганни Аргірової про туризм у Чорнобильській зоні та історія Вікторії Дяченко «Своє. Рідне» — ніжна й глибока оповідь про рідних, долі яких спростовують міф, нібито сім’ї, де мама — галичанка, а батько — донбасівець (чи навпаки), приречені розпастися. Саме цей матеріал журі обрало як претендента на головну нагороду True Story Award», – йдеться в повідомленні.

Нині за перемогу змагаються 39 репортажів 12 мовами. Зокрема, публікації BBC, New York Times Magazine, Die Zeit, El País, Süddeutsche Zeitung тощо.

Імена трьох переможців назвуть на Міжнародному фестивалі Reportagen у Берні 20 серпня 2021 року.

True Story Award — це міжнародний журналістський конкурс, заснований швейцарським журналом Reportagen. Мета премії — зробити почутими у світі голоси репортерів і репортерок з різних країн. Журі True Story Award фонд відзначає авторів та авторок, які пишуть 12 мовами і які відзначилися глибиною досліджень, якістю своєї журналістики та соціальною актуальністю історії. Учасниками конкурсу є журналісти і журналістки The New York Times Magazine, VICE, GQ Magazine, Vanity Fair, The New Yorker, The Guardian, EL PAÍS, Le Monde, Die Zeit, Gazeta Wyborcza тощо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1458
Читайте також
18.05.2021 15:48
«Детектор медіа»
1 645
29.04.2021 12:31
«Детектор медіа»
1 064
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду