detector.media
17.12.2020 21:24
Міністр оборони планує зустрітися з журналістом Бутусовим 19 грудня
Міністр оборони планує зустрітися з журналістом Бутусовим 19 грудня
У відомстві визнали, що «тональність попереднього дискурсу була емоційною і недоречною».

У Міністерстві оборони України заявили, що голова відомства Андрій Таран цього тижня зустрінеться з головним редактором «Цензор.нет» Юрієм Бутусовим для подальшого обговорення співпраці. Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці Міноборони.

«Зустріч міністра оборони з Юрієм Бутусовим відбудеться цієї суботи, 19 грудня. Будуть предметно обговорені перспективи подальшої співпраці. Тональність попереднього дискурсу була емоційною і недоречною. Міноборони вітає взаємну готовність до діалогу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року Міноборони в Facebook запропонувало Юрію Бутусову «зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага: це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики».

Журналіст повідомив «Детектору медіа», що погодиться працювати в Міноборони, якщо відомство запропонує йому конкретні посади, які відповідатимуть його вимогам. Він також оприлюднив свою програму дій на ймовірній посаді.

9 грудня пан Бутусов повідомив, що після пропозиції посади відомство перестало виходити на зв'язок. Міноборони того ж дня звинуватило журналіста в начебто свідомому введенні громадськості в оману, але запросило на співбесіду наступного дня. 

10 грудня Бутусов звинуватив міністерство в маніпуляціях та спробі чинити тиск на нього як журналіста. Він вимагав призначити йому час прийому у міністра оборони в присутності ЗМІ та активістів.

У відповідь Міноборонии заявило, що не має вакансій, «відповідних рівню його амбіцій», адже пропозиція журналісту не передбачала, що він може обійняти посади міністра оборони або його заступника. У Міноборони також у черговий раз саркастично розкритикували запропонований Юрієм Бутусовим план дій для повноцінної роботи відомства.

Бутусов заявив, що позиватиметься проти Міноборони, щоб домогтися офіційних вибачень і видалення образ на його адресу. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY