В Одесі спалили авто видавця журналу «Судноплавство»

В Одесі спалили авто видавця журналу «Судноплавство»

27 Листопада 2020
1116
27 Листопада 2020
12:41

В Одесі спалили авто видавця журналу «Судноплавство»

1116
Поліція Одеської області вже почала розслідування.
В Одесі спалили авто видавця журналу «Судноплавство»
В Одесі спалили авто видавця журналу «Судноплавство»

В Одесі в ніч на 26 листопада невідомі підпалили авто журналіста та видавця журналу «Судноплавство» Олександра Сивака. Про це журнал повідомив 26 листопада.

Авто згоріло дотла й не підлягає експлуатації.

Журналіст пов'язує підпал зі своєю професійною діяльністю. Пан Сивак каже, що протягом року отримував погрози. «Останні погрози було приблизно тиждень тому, і ось сталося...У мене свій журнал "Судноплавство", у якому ми пишемо про тіньові схеми. Я також писав заяви до ДБР на впливових держслужбовців, від яких мені надходили погрози», – розповів він Сусіпльному.

Поліція Одеської області за цим фактом відкрила провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Правоохоронці попередньо встановили, що причиною займання є підпал.

Олександр Сивак – видавець журналу «Судноплавство», член Національної спілки журналістів України в Одеській області, Народного бюро розслідувань та Асоціації платників податків України в Одеській області.

Нагадаємо, в ніч на 21 жовтня в Овідіополі Одеської області двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку з запальною сумішшю в офіс редакції місцевого видання «Альтернатива.орг». Причиною нападу, на думку головреда видання Романа Варшанідзе, могли стати публікації про кандидатів на посаду голови Великодолинської ОТГ та Таїровської ОТГ.

Фото: з фейсбук-сторінки Олександра Сивака, Поліція Одеської області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1116
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду