В Одесі журналісти 7 каналу повідомили про перешкоджання

В Одесі журналісти 7 каналу повідомили про перешкоджання

7 Серпня 2020
1265

В Одесі журналісти 7 каналу повідомили про перешкоджання

1265
Редакція каналу вирішила не писати заяву до поліції.
В Одесі журналісти 7 каналу повідомили про перешкоджання
В Одесі журналісти 7 каналу повідомили про перешкоджання

В Одесі працівники комунального підприємства «Житлово-комунальний сервіс "Порто-Франківський"» перешкоджали знімальні групі 7 каналу. Про це канал повідомив 5 серпня.

Під будівлею КП відбулася акція протесту, під час якої двірники вимагали виплати заборгованості по зарплаті.

«Через якийсь час до протестувальників вийшов заступник директора ЖКС та загнав всіх всередину. Людям заборонили говорити на камеру, пригрозивши звільненням. Коли наша знімальна група спробували потрапити до приміщення, працівники відомства стали кидатися на журналістів з погрозами», – йдеться в повідомленні.

За даними ІМІ, працівники КП перешкоджали журналістці Іванні Герасимчук та оператору Євгену Ячменцеву.

Редакція каналу вирішила не писати заяву до поліції, оскільки вважає, що «правоохоронні органи не приділяють уваги безпеці журналістів та не розслідують в повній мірі справи пов'язані з перешкоджанням професійній діяльності працівників ЗМІ».

Нагадаємо, 3 липня в Подільську Одеської області директор комунального підприємства КП «Благоустрій» Петро Мельник погрожував знімальній групі місцевого інформаційного каналу «Пік» розбити камеру, заборонив їм знімати та виштовхав з території комунального підприємства під час зйомки сюжету про сміттєзвалище. Поліція 5 серпня відкрила провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (ч.1 ст.171 ККУ) місцевого інформаційного каналу «Пік». 

Фото: стоп-кадр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1265
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду