На Київщині невідомі намагалися підпалити будинок журналіста

На Київщині невідомі намагалися підпалити будинок журналіста

27 Квітня 2020
2309

На Київщині невідомі намагалися підпалити будинок журналіста

2309
У місті Тетіїв Київської області невідомі розбили вікна у будинку місцевого журналіста й кинули до кімнати пластикову пляшку з рідиною «з різким запахом бензину». Унаслідок інциденту ніхто не постраждав.
На Київщині невідомі намагалися підпалити будинок журналіста
На Київщині невідомі намагалися підпалити будинок журналіста

Про це  25 квітня повідомляється на сайті поліції області.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) ККУ.

«На місці події працювали слідчо-оперативна група Тетіївського відділення поліції, експерти. Там поліцейські виявили та вилучили камінь, поліпропіленову пляшку об’ємом 1,5 л, частково заповнену рідиною з різким запахом бензину», – йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановлюють усі обставини події, проводяться слідчо-оперативні заходи  щодо встановлення та затримання осіб, які вчинили злочин.

Київська обласна організація ВО «Свобода» повідомила, що напад скоїли на активіста, представника пресслужби Тетіївської районної організації ВО «Свобода» Ігоря Савлука. У «Свободі» пов’язують напад із розслідуванням щодо завезення сміття зі Львова до сміттєзвалища в Тетіїві.

«У наших активістів склалося враження, що хтось дійсно гальмує розслідування. І ці підозри не були безпідставними. 24 квітня 2020 року тетіївський активіст, представник прес-служби Тетіївської районної організації ВО "Свобода" Ігор Савлук став свідком та зафіксував на відео спільне розпивання алкогольних напоїв прокурором та керівництвом міста на території Тетіївського райвійськкомату. Ігор вже неодноразово чув на свою адресу погрози за активну позицію щодо проблеми Львівського сміття. Сьогодні вночі ці погрози втілились на практиці: у вікно його оселі влетіла пляшка з бензином. Ніхто на щастя не постраждав, господарі були відсутні. Чи була це спроба підпалу чи намагання ще раз залякати активіста - з’ясує слідство», – розповів голова Тетіївської районної організації ВО «Свобода», депутат Тетіївської міської ради Ігор Ходань.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня у Львові невідомий підпалив автомобіль, що належить журналістці «Радіо Свобода» Галині Терещук. Слідство вважає, що авто журналістки «Радіо Свобода» спалили через професійну діяльність. Підозрюваного в підпалі відпустили під домашній арешт. Ймовірного замовнинка взяли під варту з можливістю внесення застави в розмірі 424 400 грн.

Фото: Відділ комунікації поліції Київської області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2309
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду