detector.media
27.11.2020 12:41
В Одесі спалили авто видавця журналу «Судноплавство»
В Одесі спалили авто видавця журналу «Судноплавство»
Поліція Одеської області вже почала розслідування.

В Одесі в ніч на 26 листопада невідомі підпалили авто журналіста та видавця журналу «Судноплавство» Олександра Сивака. Про це журнал повідомив 26 листопада.

Авто згоріло дотла й не підлягає експлуатації.

Журналіст пов'язує підпал зі своєю професійною діяльністю. Пан Сивак каже, що протягом року отримував погрози. «Останні погрози було приблизно тиждень тому, і ось сталося...У мене свій журнал "Судноплавство", у якому ми пишемо про тіньові схеми. Я також писав заяви до ДБР на впливових держслужбовців, від яких мені надходили погрози», – розповів він Сусіпльному.

Поліція Одеської області за цим фактом відкрила провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Правоохоронці попередньо встановили, що причиною займання є підпал.

Олександр Сивак – видавець журналу «Судноплавство», член Національної спілки журналістів України в Одеській області, Народного бюро розслідувань та Асоціації платників податків України в Одеській області.

Нагадаємо, в ніч на 21 жовтня в Овідіополі Одеської області двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку з запальною сумішшю в офіс редакції місцевого видання «Альтернатива.орг». Причиною нападу, на думку головреда видання Романа Варшанідзе, могли стати публікації про кандидатів на посаду голови Великодолинської ОТГ та Таїровської ОТГ.

Фото: з фейсбук-сторінки Олександра Сивака, Поліція Одеської області

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY