У Мінську фрілансера НВ та журналіста БелаПАН засудили на 15 діб

У Мінську фрілансера НВ та журналіста БелаПАН засудили на 15 діб

2 Листопада 2020
1108
2 Листопада 2020
18:05

У Мінську фрілансера НВ та журналіста БелаПАН засудили на 15 діб

1108
Павло Добровольський повідомив суду, що був на акції як журналіст.
У Мінську фрілансера НВ та журналіста БелаПАН засудили на 15 діб
У Мінську фрілансера НВ та журналіста БелаПАН засудили на 15 діб

Суд Фрунзенського району Мінська 2 листопада на 15 діб адміністративного арешту засудив фрілансера українського видання НВ та журналіста білоруського агентства БелаПАН Павла Добровольського. Його звинуватили «в участі в несанкціонованому мітингу» 18 жовтня. Про це повідомило білоруське видання Naviny.by.

Пан Добровольський повідомив суду, що був на акції як журналіст і мав при собі редакційне посвідчення.

Журналіста БелаПАН Павла Добровольського затримали 30 жовтня. Він встиг попередити редакцію, що «міліція в масках прийшла», після чого зв’язок з ним зник. Пізніше силовики підтвердили, що затримала журналіста, інших деталей вони не уточнили. Захисник пана Добровольського до вечора не міг дізнатися, де знаходиться його підзахисний та яке правопорушення йому інкримінують.

Адвокат вирішив подати заяву про зникнення людини, однак у відділі міліції Фрунзенського району відмовилася зареєструвати його заяву. Захисник подзвонив на лінію 102 і заявив про зникнення людини – заяву прийняли та зареєстрували.

Як писав ДМ, з 2020 року Білоруська асоціація журналістів зафіксувала понад 400 випадків переслідування журналістів за їхню професійну діяльність, а саме: пошкодження і вилучення техніки, затримання, побиття, стрілянина гумовими кулями, штрафи, адміністративні арешти за «участь у мітингах» і «непокору законним вимогам міліції», кримінальні справи.

Нагадаємо, у січні 2016 року Павла Добровольського побили в Мінську, в приміщенні суду Фрунзенського району, який розглядав «справу графітистів».

Павло Добровольський з 2013 по 2015 був шефредактором білоруського ділового інтернет-видання «Ежедневник». З січня по квітень 2015 він працював в українському виданні «Новое время», а потім у інтернет-виданні TUT.BY. Нині він кореспондент БелаПАН, Vot Tak TV та фрілансер НВ.

Фото: Naviny.by

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1108
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду