У Білорусі силовики вилучили тираж газети «Народная воля»

У Білорусі силовики вилучили тираж газети «Народная воля»

13 Листопада 2020
1045
13 Листопада 2020
15:52

У Білорусі силовики вилучили тираж газети «Народная воля»

1045
БАЖ закликав повернути тираж газети та припинити тиск на пресу.
У Білорусі силовики вилучили тираж газети «Народная воля»
У Білорусі силовики вилучили тираж газети «Народная воля»

У Білорусі 13 листопада пройшли обшуки в редакції газети «Народная воля», унаслідок яких ОМОН вилучив тираж сьогоднішнього номера. Про це журналістка видання Марина Коктиш написала на своїй сторінці в Facebook.  

«ОМОН забирає весь тираж. Прямо зараз. Без паперів та пояснень. Узагалі жодних паперів, ніяких підстав, просто приїхали й забрали все, що було», – повідомила вона.

Пані Коктиш також розповіла, що затримали двох волонтерів та водія, який привіз газету.

Білоруська асоціація журналістів повідомила, що тираж газети «Народная воля» та машина, яка його доставляла, знаходяться в Ленінському РВД. Міліція пояснює, що тираж та авто перевірятимуть у межах Кримінально-процесуального кодексу. Правоохоронці не уточнили, у чому підозрюють газету.

БАЖ закликала повернути тираж «Народной воли» та припинити тиск на пресу. «Ми розглядаємо дії силовиків як грубе порушення закону про ЗМІ та процесуальних норм. Перешкоджання поширенню "Народной воли" є продовженням кампанії тиску на журналістів та ЗМІ, яка триває останні три місяці», – йдеться в заяві Асоціації.

Білоруська асоціація журналістів також розглядає дії влади як прояви цензури та незаконних обмежень свободи ЗМІ.

Газети «Народная воля», «БелГазета», «Комсомольская правда в Беларуси» і «Свободные новости плюс» публікували фото протестів у Білорусі. З кінця серпня їх відмовляється друкувати державна друкарня «Білоруський будинок друку», газети також не поширюють по підписці й у роздріб державні «Белпочта» і «Белсоюзпечать». Ці видання не включені в передплатний каталог «Белпочта» на першу половину 2021 року.

Тижневики «БелГазета» і «Свободные новости плюс» зараз виходять в електронному форматі. «Комсомольская правда в Беларуси» і «Народная воля» друкуються в Долгопрудному Московської області. «КП в Беларуси», тиражі якої впали в 5-10 разів, поширюється через редакцію та великі магазини. «Народная воля» тираж зберегла, поширюється лише через редакцію.  

Фото: DW

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1045
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду