У Білорусі заарештували журналіста БАЖ

У Білорусі заарештували журналіста БАЖ

30 Жовтня 2020
931

У Білорусі заарештували журналіста БАЖ

931
Журналіста ще 6 жовтня визнали «винним в участі в несанкціонованому масовому заході»
У Білорусі заарештували журналіста БАЖ
У Білорусі заарештували журналіста БАЖ

У Пінську на 10 діб заарештували журналіста Білоруської асоціація журналістів Віктора Ярошука. Про це 29 жовтня повідомила БАЖ.

За даними Асоціації, журналіста ще 6 жовтня суд визнав «винним в участі в несанкціонованому масовому заході» в Пінську 13 вересня. Однак тоді його під варту не взяли, а затримали лише 29 жовтня.  

Нагадаємо, 26 вересня на жіночому марші проти Олександра Лукашенка в Мінську затримали 124 особи, серед затриманих була журналістка БАЖ Олена Довнар. Її три дні утримували в ізоляторі тимчасового утримання на Окрестино. Проти неї склали два протоколи: за ст. 23.4 КоАП (непокора вимогам працівників міліції) і 23.34 КоАП (участь в несанкціонованому масовому заході). 29 вересня БАЖ повідомила, що Жовтневий суд Мінська заарештував журналістку Білоруської асоціації журналістів Олену Довнар на 15 діб. Суд також оштрафував її на 14,5 тисяч гривень. 12 жовтня журналістів Олену Довнар вдруге заарештували на 15 діб. Із СІЗО вона вийшла лише 26 вересня. 

Фото: Медіа-Полісся

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
931
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду