У Білорусі заарештували ще трьох журналістів

У Білорусі заарештували ще трьох журналістів

18 Листопада 2020
1033
18 Листопада 2020
19:55

У Білорусі заарештували ще трьох журналістів

1033
Загалом цього року білоруські журналісти вже відсиділи в СІЗО понад 900 діб.
У Білорусі заарештували ще трьох журналістів
У Білорусі заарештували ще трьох журналістів

У Білорусі заарештували ще трьох журналістів незалежних видань. Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Журналіста «БелаПАН» Максима Лаврецького заарештували на 15 діб за нібито участь в акції протесту 16 листопада.

Згідно з протоколом міліції, Лаврецький «активно брав участь в масовому заході в знак протесту проти президентських виборів», а також «рухався з групою громадян і вигукував гасло "Хай живе Білорусь"». Суддя відмовила в проханні додати до справи відеоматеріали з телефону Лаврецького та камер відеоспостереження в ізоляторі.

За словами журналіста, він вийшов з метро і чекав на зупинці, поки колона протестуючих спуститься з проспекту. Через пів хвилини приїхав фургон із силовиками. П'ятеро чоловіків у чорній формі спецпризначенців узяли його під руки і втягли в автобус.

Журналістка порталу Tut.by і газети «Новий Час» Олександра Квіткевіч заарештована на 15 діб. Рішення 18 листопада прийняв суд Ленінського району Мінська (суддя Анастасія Ачалова). Журналістка брала участь у розгляді своєї справи по скайпу.

Квіткевіч була затримана 16 листопада після завершення маршу пенсіонерів, який вона висвітлювала, у Мінську. Журналістку доставили до Ленінського РУВС, склали протокол за статтею 23.34 КоАП (участь в несанкціонованому масовому заході) та відправили до ізолятора.

Також редактор сайту Realt.by Владислав Кулецький, затриманий 15 листопада, коли в Мінську проходила акція пам'яті активіста Романа Бондаренка, отримав 8 діб адміністративного арешту.

За даними БАЖ, в цьому році білоруські журналісти загалом вже відсиділи 900 діб арешту. Під вартою залишаються 20 журналістів.

Фото: svabod1.azureedge.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1033
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду