Охорона Медведчука перешкоджала журналістам «Схем» під час зйомки весілля сина Марченко

Охорона Медведчука перешкоджала журналістам «Схем» під час зйомки весілля сина Марченко

23 Жовтня 2020
1976

Охорона Медведчука перешкоджала журналістам «Схем» під час зйомки весілля сина Марченко

1976
Охоронці припинили перешкоджати знімальним групам програми, коли з ресторану поїхав Сергій Коровченко.
Охорона Медведчука перешкоджала журналістам «Схем» під час зйомки весілля сина Марченко
Охорона Медведчука перешкоджала журналістам «Схем» під час зйомки весілля сина Марченко

Охорона народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука перешкоджала знімальним групам програми «Схеми», які знімали гостей весілля Богдана Марченка, сина ведучої Оксани Марченко від першого шлюбу. Про це йдеться в спецрепортажі «Бал у Медведчука».

«Схеми» знімали репортаж двома групами. «З огляду на попередній досвід і розуміння того, як агресивно можуть діяти охоронці Віктора Медведчука із детективного агентства "Шторм", журналісти вирішили знімати гостей свята двома екіпажами і з двома знімальними групами. Перебуваючи у місцях загального користування і не заходячи на територію приватного ресторанного комплексу», – йдеться в повідомленні.  

Знімальні групи стали автівками так, щоб бачити заїзд на головні ворота із двох точок, але по другій дня охорона почала перегороджувати огляд і спробувала завадити зйомці.

«Синій бус блокує автівку зі знімальною групою спереду. Синхронно чорна Toyota здає назад і блокує спереду другий екіпаж. Toyota зареєстрована на детективне агентство "Шторм". Воно традиційно забезпечує охорону Віктора Медведчука. Обидва екіпажі "Схем" змінюють локацію, аби охорона не встигла заблокувати автівки з усіх боків. <…> Охоронці не полишають спроб заблокувати автівки знімальної групи. Їдуть за журналістами. І знову намагаються блокувати авто. До їзди приєднується мікроавтобус, зареєстрований, за інформацією з джерел журналістів у поліції, на те ж детективне агентство "Шторм"», – розповіли «Схеми».  

Журналісти програми вирішили знімати гостей з вулиці, тому повернулися до ресторану та вийшли з авто. Через п'ять хвилин оператора «Схем» Кирила Лазаревича оточили невідомі. Члени знімальної групи показали посвідчення преси, однак невідомі спинами продовжили перекривати огляд виїзду на головну парковку. Попри це, оператор зміг з витягнутих рук зафіксувати – як з території виїжджає Toyota Sequoia, у яку сіла жінка з трьома дітьми та чоловік у білій футболці.

Через шість хвилин після від'їзду Toyota охоронці припинили перешкоджати журналістам та більше не підходили до них.

«Схеми» пізніше виявили, що чоловіком у білій футболці був Сергій Коровченко, який обіймав посаду «начальника Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Криму» під час окупації півострова Росією.

Серед гостей, які приїхали на святкування, журналісти також зафіксували братів Ігоря та Григорія Суркісів; народного депутат від ОПЗЖ Тарас Козак, який володіє телеканалами ZIK, NewsOne та «112 Україна»; депутата від «Слуги народу» Андрія Холодова; народного депутата від ОПЗЖ, керівника київського осередку цієї партії, київського забудовника, інвестора нових місцевих телеканалів Kyiv.Live та Odesa.Live Вадима Столара.

Нагадаємо, увечері 7 листопада 2017 року невідомі напали біля аеропорту «Київ» на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях» у складі журналіста Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича. Прокуратура Києва почала за цим фактом кримінальне провадження. Згодом у цій справі одному із охоронців Віктора Медведчука вручили підозру.

Фото: Схеми

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1976
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду