detector.media
23.10.2020 13:04
Охорона Медведчука перешкоджала журналістам «Схем» під час зйомки весілля сина Марченко
Охорона Медведчука перешкоджала журналістам «Схем» під час зйомки весілля сина Марченко
Охоронці припинили перешкоджати знімальним групам програми, коли з ресторану поїхав Сергій Коровченко.

Охорона народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука перешкоджала знімальним групам програми «Схеми», які знімали гостей весілля Богдана Марченка, сина ведучої Оксани Марченко від першого шлюбу. Про це йдеться в спецрепортажі «Бал у Медведчука».

«Схеми» знімали репортаж двома групами. «З огляду на попередній досвід і розуміння того, як агресивно можуть діяти охоронці Віктора Медведчука із детективного агентства "Шторм", журналісти вирішили знімати гостей свята двома екіпажами і з двома знімальними групами. Перебуваючи у місцях загального користування і не заходячи на територію приватного ресторанного комплексу», – йдеться в повідомленні.  

Знімальні групи стали автівками так, щоб бачити заїзд на головні ворота із двох точок, але по другій дня охорона почала перегороджувати огляд і спробувала завадити зйомці.

«Синій бус блокує автівку зі знімальною групою спереду. Синхронно чорна Toyota здає назад і блокує спереду другий екіпаж. Toyota зареєстрована на детективне агентство "Шторм". Воно традиційно забезпечує охорону Віктора Медведчука. Обидва екіпажі "Схем" змінюють локацію, аби охорона не встигла заблокувати автівки з усіх боків. <…> Охоронці не полишають спроб заблокувати автівки знімальної групи. Їдуть за журналістами. І знову намагаються блокувати авто. До їзди приєднується мікроавтобус, зареєстрований, за інформацією з джерел журналістів у поліції, на те ж детективне агентство "Шторм"», – розповіли «Схеми».  

Журналісти програми вирішили знімати гостей з вулиці, тому повернулися до ресторану та вийшли з авто. Через п'ять хвилин оператора «Схем» Кирила Лазаревича оточили невідомі. Члени знімальної групи показали посвідчення преси, однак невідомі спинами продовжили перекривати огляд виїзду на головну парковку. Попри це, оператор зміг з витягнутих рук зафіксувати – як з території виїжджає Toyota Sequoia, у яку сіла жінка з трьома дітьми та чоловік у білій футболці.

Через шість хвилин після від'їзду Toyota охоронці припинили перешкоджати журналістам та більше не підходили до них.

«Схеми» пізніше виявили, що чоловіком у білій футболці був Сергій Коровченко, який обіймав посаду «начальника Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Криму» під час окупації півострова Росією.

Серед гостей, які приїхали на святкування, журналісти також зафіксували братів Ігоря та Григорія Суркісів; народного депутат від ОПЗЖ Тарас Козак, який володіє телеканалами ZIK, NewsOne та «112 Україна»; депутата від «Слуги народу» Андрія Холодова; народного депутата від ОПЗЖ, керівника київського осередку цієї партії, київського забудовника, інвестора нових місцевих телеканалів Kyiv.Live та Odesa.Live Вадима Столара.

Нагадаємо, увечері 7 листопада 2017 року невідомі напали біля аеропорту «Київ» на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях» у складі журналіста Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича. Прокуратура Києва почала за цим фактом кримінальне провадження. Згодом у цій справі одному із охоронців Віктора Медведчука вручили підозру.

Фото: Схеми

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY