ОПЗЖ погрожує «відповідальністю за законом» ЗМІ, які пов'язують Медведчука із затриманими «тітушками»

ОПЗЖ погрожує «відповідальністю за законом» ЗМІ, які пов'язують Медведчука із затриманими «тітушками»

24 Жовтня 2020
1781
24 Жовтня 2020
11:33

ОПЗЖ погрожує «відповідальністю за законом» ЗМІ, які пов'язують Медведчука із затриманими «тітушками»

1781
СБУ затримала учасників ГО, яку нібито фінансували нардепи для участі у рейдерських захопленнях та акціях протесту. УП із посиланням на джерела повідомила, що до затриманих причетний Віктор Медведчук. ОПЗЖ називає інформацію «цинічною брехнею».
ОПЗЖ погрожує «відповідальністю за законом» ЗМІ, які пов'язують Медведчука із затриманими «тітушками»
ОПЗЖ погрожує «відповідальністю за законом» ЗМІ, які пов'язують Медведчука із затриманими «тітушками»

Партія «Опозиційна платформа – За життя» погрожує «відповідальністю за законом» тим ЗМІ, які пов'язують нардепа і одного з керівників партії Віктора Медведчука із затриманими правоохоронцями «тітушками», які нібито займалися рейдерством та іншими правопорушеннями. Заяву партії опубліковано на офіційному сайті.

Публікації у ЗМІ партія вважає «політичним замовленням», частичною «брудної передвиборної боротьби» та «цинічною брехнею».

«23 жовтня 2020 року низка ЗМІ, таких як "Інтерфакс-Україна", "Українська правда", "РБК-Україна", безпідставно і керуючись примітивним політичним замовленням, поширили брехливу інформацію про те, що СБУ затримала учасників організації (активістів), причетних до рейдерських захоплень і протестних акцій, які нібито мають відношення до голови політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народного депутата України Віктора Медведчука», - заявили в ОПЗЖ.

У партії вважають, що ці матеріали нібито спрямовані на «нанесення шкоди честі, гідності та діловій репутації Віктора Медведчука», а також є «помстою за його принципову позицію» щодо відновлення торговельно-економічних відносин з країною-агресором та «недопущення дискримінації російської мови».

«Вищевказані засоби масової інформації, а також ті ЗМІ, які поширять цю брудну фальшивку, будуть нести відповідальність відповідно до українського законодавства», - додали в ОПЗЖ.

Як писав ДМ, Дарницький районний суд Києва 19 жовтня заборонив розповсюджувати книги журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука. Суд вважає, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність і мають бути видалені з книги. А саме:

  • «... чи була можливість у Стуса обрати "менше зло". Проте є фактом, що наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук»;
  • «...Медведчук на суді визнав, що всі "злочини", нібито вчинені його підзахисним, "заслуговують на покарання"»;
  • «... він (мається на увазі Віктор Медведчук) фактично підтримав звинувачення. Навіщо прокурори, коли є такі безвідмовні адвокати?...»;
  • «...розпинав поета (мається на увазі Василя Стуса) – призначений державою адвокат Медведчук»;
  • «...шістка комуністичної системи Медведчук…»;
  • «злочин перед поетом юрист Медведчук здійснив ще й тим, що не повідомив родині про початок розгляду справи… Боявся КГБ чи просто завжди був циніком та аморальним типом?».

Водночас фразу «... син поліцая…» в книзі суд дозволив залишити.

Видавництво Vivat та Вахтанг Кіпіані оскаржуватимуть рішення Дарницького райсуду Києва в апеляції.

Прессекретар Віктора Медведчука Олег Бабанін вважає, що депутату від ОПЗЖ вдасться виграти й в Апеляційному суді. Натомість захисник автора книги В’ячеслав Якубенко сказав, що рішення суду виходить за рамки позовних вимог, тому буде скасоване в апеляційній інстанції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1781
Читайте також
24.10.2020 11:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
3 297
20.10.2020 15:26
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
3 647
20.10.2020 10:30
Максим Буткевич
для «Детектора медіа»
3 407
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
БУДЬ ПРОКЛЯТЫ РЕЙДЕРАСТЫ
1252 дн. тому
Партия, в списке которой есть хоть один рейдераст или пособник рейдераста - прокаженная. И должна подвергаться тотальной обструкции всеми способами. Рейдераст - хуже педер@ста. Рейдерасты захватывают 400 компаний в год: https://ain.ua/2020/01/24/rejderstvo-kompanij-statistika/
БУДЬ ПРОКЛЯТЫ РЕЙДЕРАСТЫ
1252 дн. тому
За рейдерастию надо давать только пожизненное заключение, с полной конфискацией имущества всех родственников. Рейдерасты - это падаль, покушающаяся на частную собственность. У них налаженный «бизнес», в котором совместно «работают» брокеры, «чёрные» нотариусы, коррумпированные чиновники, продажные следователи, которые будут имитировать расследование, но не вести его по-настоящему. И если государство не может защитить частную собственность честных граждан от падали, значит общественный договор не работает. И в таком случае государства нет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду