У Білорусі під час протестів затримали трьох журналістів

У Білорусі під час протестів затримали трьох журналістів

13 Вересня 2020
1172
13 Вересня 2020
18:30

У Білорусі під час протестів затримали трьох журналістів

1172
Двох журналістів затримали в Мінську, ще одного - в Могильові.
У Білорусі під час протестів затримали трьох журналістів
У Білорусі під час протестів затримали трьох журналістів

Під час сьогоднішнього «Маршу героїв у Білорусі затримали трьох журналістів. У Мінську затримали журналіста «Белсату» Артема Ляву та журналіста «Нашої Ниви» Дмитра Панковця. Також під час протестів у Могильові затримали журналіста 6tv.by Олеся Соболевського. Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Журналіста «Белсату» доставили у Кастричницьке (Жовтневе) СІЗО, журналіста «Нашої Ниви» відпустили після перевірки документів.

Всього за даними МВС Білорусі, під час сьогоднішніх протестів у Мінську затримали 250 осіб. Встановити імена вдалось 132 з них. Список постійно поповнюється.

Наймасовіші затримання відбулися на проспекті Дзержинського біля готелю «Ренесанс» і на вулиці Маяковського

Нагадаємо, 12 вересня у столиці Білорусі Мінську пройшов Марш жінок, під час якого затримали майже 30 активістів і журналістів. Серед затриманих є журналісти «Белсату» Катерина Андрєєва і Максим Колітовскій, які вели пряму трансляцію з місця подій. Вони були одягнені в жилети з написами «Преса».

5 вересня у Мінську затримали трьох журналістів на Жіночому марші, серед них були і журналісти білоруськомовного телеканалу «Белсат».

4 вересня суд у Мінську на три доби заарештував шістьох журналістів. Їх затримали 1 вересня та звинуватили нібито в «порушенні порядку організації або проведення масових заходів».

Також 4 вересня в Мінську затримали блогера Павла Спіріна в рамках кримінальної справи, яку порушили за його фільм «Грань» про наркоторгівлю в Білорусі. Поки що блогера затримали на три доби.

Усі репресії проти журналістів у Білорусі фіксує «Білоруська асоціація журналістів» у таблиці, яка постійно оновлюється.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1172
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду