На вихідних у Білорусі затримали сімох журналістів

На вихідних у Білорусі затримали сімох журналістів

21 Вересня 2020
1402
21 Вересня 2020
11:13

На вихідних у Білорусі затримали сімох журналістів

1402
20 вересня в Білорусі міліція та силовики затримали щонайменше п’ятьох журналістів: трьох у Мінську та двох у Могилеві. 19 вересня – щонайменше двох у Мінську.
На вихідних у Білорусі затримали сімох журналістів
На вихідних у Білорусі затримали сімох журналістів

Про це повідомляють Білоруська асоціація журналістів (БАЖ), правозахисний центр «Весна» і «Радыё Свабода».

20 вересня під час висвітлення Маршу справедливості в Мінську міліція затримала журналіста Дениса Борща та автора ютуб-каналу «Не по телику» Сергія Козловича.

Дениса Борща затримали біля палацу Незалежності, де він знімав мітинг. Увечері стало відомо, що його відправили до слідчого ізолятора в Жодіні.

Про затримання Сергія Козловича стало відомо пізно ввечері. Наразі невідомо, в чому його звинувачують. Сергій Козлович – колишній працівник державної «Белтелерадиокомпании», 11 серпня він за власним бажанням звільнився з телеканалу «Беларусь 1».

Також увечері 20 вересня з квартири в Мінську було викрадено фотографа та режисера документальних фільмів, члена БАЖ Миколу Мамінова. Де він перебуває та в чому його звинувачують, наразі невідомо.

У Могилеві під час висвітлення акцій протесту 20 вересня затримали журналістів Олександра Сидаревського та Аліну Скрабунову. Їх згодом відпустили з Ленінського РУВС Могилева.

Напередодні, 19 вересня, в Мінську затримали ведучого онлайнів та позаштатного автора видання Tribuna.сom Максима Нестеркова, повідомляє телеграм-канал БАЖ. Його відвезли до слідчого ізолятора на Окрестино.

Також БАЖ і «Наша Ніва» в телеграм повідомили про затримання 19 вересня журналіста з телекамерою, одягненого в жилет «Преса», однак імені його не повідомили.

Нагадаємо, 12 вересня під час Маршу жінок у Мінську затримали майже 30 активістів і журналістів. Серед затриманих були журналісти «Белсату» Катерина Андрєєва і Максим Колітовскій, які вели пряму трансляцію з місця подій. Вони були одягнені в жилети з написами «Преса». 13 вересня в Мінську та Могильові затримали трьох журналістів.

Фото: tut.by

Нагадаємо, 12 вересня під час Маршу жінок у Мінську затримали майже 30 активістів і журналістів. Серед затриманих є журналісти «Белсату» Катерина Андрєєва і Максим Колітовскій, які вели пряму трансляцію з місця подій. Вони були одягнені в жилети з написами «Преса». 13 вересня в Мінську та Могильові затримали трьох журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1402
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду