detector.media
13.09.2020 18:30
У Білорусі під час протестів затримали трьох журналістів
У Білорусі під час протестів затримали трьох журналістів
Двох журналістів затримали в Мінську, ще одного - в Могильові.

Під час сьогоднішнього «Маршу героїв у Білорусі затримали трьох журналістів. У Мінську затримали журналіста «Белсату» Артема Ляву та журналіста «Нашої Ниви» Дмитра Панковця. Також під час протестів у Могильові затримали журналіста 6tv.by Олеся Соболевського. Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Журналіста «Белсату» доставили у Кастричницьке (Жовтневе) СІЗО, журналіста «Нашої Ниви» відпустили після перевірки документів.

Всього за даними МВС Білорусі, під час сьогоднішніх протестів у Мінську затримали 250 осіб. Встановити імена вдалось 132 з них. Список постійно поповнюється.

Наймасовіші затримання відбулися на проспекті Дзержинського біля готелю «Ренесанс» і на вулиці Маяковського

Нагадаємо, 12 вересня у столиці Білорусі Мінську пройшов Марш жінок, під час якого затримали майже 30 активістів і журналістів. Серед затриманих є журналісти «Белсату» Катерина Андрєєва і Максим Колітовскій, які вели пряму трансляцію з місця подій. Вони були одягнені в жилети з написами «Преса».

5 вересня у Мінську затримали трьох журналістів на Жіночому марші, серед них були і журналісти білоруськомовного телеканалу «Белсат».

4 вересня суд у Мінську на три доби заарештував шістьох журналістів. Їх затримали 1 вересня та звинуватили нібито в «порушенні порядку організації або проведення масових заходів».

Також 4 вересня в Мінську затримали блогера Павла Спіріна в рамках кримінальної справи, яку порушили за його фільм «Грань» про наркоторгівлю в Білорусі. Поки що блогера затримали на три доби.

Усі репресії проти журналістів у Білорусі фіксує «Білоруська асоціація журналістів» у таблиці, яка постійно оновлюється.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY