Володимир Балух у стані медикаментозного сну, не в комі — Сенцов

Володимир Балух у стані медикаментозного сну, не в комі — Сенцов

11 Вересня 2020
1767
11 Вересня 2020
18:42

Володимир Балух у стані медикаментозного сну, не в комі — Сенцов

1767
Наразі Володимр Балух перебуває в реанімації під контролем медичного персоналу.
Володимир Балух у стані медикаментозного сну, не в комі — Сенцов
Володимир Балух у стані медикаментозного сну, не в комі — Сенцов

Побитий колишній політв'язень Володимир Балух перебуває в стані медакаментозного сну в реанімації. Про це повідомив режисер, колишній політв'язень Олег Сенцов в ефірі ютуб-каналу «Все про єдинорогів». Він акцентував, що в цей стан пара Балуха ввели спеціально, штучно, щоб полегшити відновлення після серйозної операції. Травма голови виявилася серйозною, однак, за словами пана Сенцова, ризику для життя немає.

Олег Сенцов розповів, що 7 вересня колишні політв'язні зібралися разом, щоб відсвяткувати річницю звільнення з полону. Після того сам пан Сенцов поїхав першим і зранку дізнався про стан товариша. Інший учасник зустрічі розповів йому, ніби в пана Балуха був конфлікт на мовному ґрунті з однією з компаній, що відпочивали неподалік. Однак висновки про її причетність до інциденту з Володимиром Балухом робити Олег Сенцов не поспішає.

Як писав ДМ, у столичному Гідропарку в ніч на 8 вересня побили колишнього політв’язня Володимира Балуха. Його у важкому стані забрали до лікарні. Пан Балух переніс операцію на голові, його перевели в реанімацію: у нього важка черепно-мозкова травма, зламані ключиця й рука.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Прокуратура Києва взяла на контроль хід розслідування.

Офіс президента України закликав Національну поліцію швидко розслідувати побиття Володимира Балуха та ретельно перевірити всі можливі версії нападу, включаючи політичну. Пан Балух братиме участь у місцевих виборах від партії «Європейська солідарність».

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов, активіст Олександр Кольченко, активіст Володимир Балух і журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину. Україна, своєю чергою, видала Росії 35 осіб, серед яких керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрювали в державній зраді.

Фото: radiosvoboda.org/Антон Наумлюк

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1767
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду