У Києві побили Володимира Балуха (ДОПОВНЕНО)

У Києві побили Володимира Балуха (ДОПОВНЕНО)

8 Вересня 2020
2953

У Києві побили Володимира Балуха (ДОПОВНЕНО)

2953
Його у важкому стані забрали до лікарні.
У Києві побили Володимира Балуха (ДОПОВНЕНО)
У Києві побили Володимира Балуха (ДОПОВНЕНО)

У Києві в ніч на 8 вересня побили колишнього політв’язня Володимира Балуха, у нього зламані ключиця й рука. Про це повідомили колишній політв’язень та режисер Олег Сенцов й народна депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко.

«Нашого побратима, політв’язня Кремля Володимира Балуха побили цієї ночі. В річницю звільнення побили якісь покидьки ... Він в лікарні у важкому стані. Зламані ключиця і рука. Його майже без свідомості знайшла жінка, яка й відповіла на телефонний дзвінок Ахтема Чийгоза і допомогла викликати швидку», – розповіла пані Геращенко.

Олег Сенцов додав, що пан Балух притомний, загрози його життю немає.

Поліція Києва повідомила «Детектору медіа», що зараз з’ясовує цю інформацію й згодом оприлюднить її на сайті.

ДОПОВНЕНО: Лікарі близько 12:00 звернулися до поліції Києва через побиття Володимира Балуха.

«Для з’ясування всіх обставин події за викликом виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції. Попередньо встановлено: потерпілого госпіталізовано з тілесними ушкодження з ПКіВ «Гідропарк». Окрім цього, в чоловіка виявили відсутність мобільного телефона та банківської картки», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці повідомили, що працюють на місці злочину, встановлюють свідків та очевидців події. Поліцейські також чекають дозволу лікарів, щоб поспілкуватися з паном Балухом.

«Матеріали зареєстровані у Дніпровському управлінні столичної поліції. Проводиться перевірка, за результатами якої буде надана правова кваліфікація цій події», – додали в поліції.

Як писав ДМ, Володимир Балух братиме участь у місцевих виборах від партії «Європейська солідарність». Про це було сказано на з’їзді політичної партії «ЄС», який відбувся 31 серпня 2020 року.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов, активіст Олександр Кольченко, активіт Володимир Балух та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину. Вони прилетіли в аеропорт «Бориспіль», де їх зустрічали родичі разом із Президентом України Володимиром Зеленським, омбудсвумен Людмилою Денісовою, головою Служби безпеки України Іваном Бакановим, а також – деякими міністрами та народними депутатами. На події була присутня численна кількість журналістів, фотографів та операторів, як українських, так й іноземних медіа.

Україна, своєю чергою, видала Росії 35 осіб, серед яких керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрювали в державній зраді.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2953
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду