У Росії український політв'язень Володимир Балух оголосив голодування

У Росії український політв'язень Володимир Балух оголосив голодування

28 Червня 2019
1829
28 Червня 2019
12:31

У Росії український політв'язень Володимир Балух оголосив голодування

1829
Незаконно засуджений в анексованому Криму український активіст Володимир Балух, який відбуває ув'язнення в колонії Тверської області (РФ), з 25 червня оголосив голодування.
У Росії український політв'язень Володимир Балух оголосив голодування
У Росії український політв'язень Володимир Балух оголосив голодування

Про це повідомив адвокат Данило Берман, передає «Новая газета».

За його словами, Володимир Балух перестав приймати їжу і передав письмове повідомлення для адміністрації про початок голодування. Зокрема, активіст вимагає допустити до нього українського консула, повернути псалтир, теплу білизну і светр.

«Я негайно передав його заяву про початок голодування в канцелярію колонії і поїхав до Твері, де точно таку ж заяву передав в УФСВП (служба виконання покарань, – ДМ) по Тверській області. Прокуратуру з нагляду я сповістив електронною поштою, так само, як і уповноважених з прав людини по Тверській області і Росії», – розповів адвокат.

Крім того, він повідомив, що український активіст «безвилазно знаходиться в штрафному ізоляторі» та не отримує необхідного медичного обслуговування.

«Як показала практика, розголос в цьому випадку – кращий адвокат. Саме тому мій підзахисний і попросив мене довести до громадськості та ЗМІ причини, за якими він почав голодування», – уточнив  Данило Берман.

Нагадаємо, 5 липня 2018 року підконтрольний Росії суд Криму визнав Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тис. рублів.

Володимир Балух оголосив голодування 19 березня 2018 рокау на знак протесту проти вироку, який виніс йому підконтрольний РФ суд.

3 чеврня 2019 року стало відомо, що в Росії Володимира Балуха, який відбуває ув'язнення в колонії Тверської області (РФ), перевели до тюремної лікарні.

Фото: Новая газета

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1829
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду