Поліція Києва затримала підозрюваного у нападі на Володимира Балуха

Поліція Києва затримала підозрюваного у нападі на Володимира Балуха

18 Вересня 2020
2109
18 Вересня 2020
20:41

Поліція Києва затримала підозрюваного у нападі на Володимира Балуха

2109
Затриманого підозрюють в нанесенні умисних тяжких тілесних ушкоджень.
Поліція Києва затримала підозрюваного у нападі на Володимира Балуха
Поліція Києва затримала підозрюваного у нападі на Володимира Балуха

Поліція Києва затримала підозрюваного у нападі на колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха в ніч на 8 вересня. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає пресслужба МВС.

За даними слідства, напередодні нападу Володимир Балух разом із друзями відзначав річницю звільнення з полону у ресторані «Козак». Близько півночі він пішов до ресторану Edem. Там виник конфлікт із чоловіком, який вдарив Балуха ногою - потерпілий впав і втратив свідомість. Після цього нападник втік, не надавши постраждалому допомогу. Вранці Володимира Балуха госпіталізували у лікарню.

18 вересня підозрюваного у нападі затримали. Як повідомили в МВС, ним виявися місцевий мешканець 1988 року народження, який того дня прийшов в гості до знайомого охоронця в ресторані.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Найближчим часом суд має обрати йому запобіжний захід.

Нагадаємо, політв’язня Володимира Балуха побили 8 вересня в столичному Гідропарку. Його у важкому стані забрали до лікарні. Пан Балух переніс операцію на голові, його перевели в реанімацію: у нього важка черепно-мозкова травма, зламані ключиця й рука.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Офіс президента України закликав Нацполіцію швидко розслідувати побиття Володимира Балуха та ретельно перевірити всі можливі версії нападу, включаючи політичну. Пан Балух братиме участь у місцевих виборах від партії «Європейська солідарність».

11 вересня колишній політв'язень Олег Сенцов сказав, що Володимир Балух у стані медикаментозного сну, не в комі.

14 вересня лікарі повідомили, що стан пана Балуха залишається стабільно важким

Правоохоронці розглядали чотири версії нападу на Балуха: нещасний випадок, хуліганство, помста та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

На фото: Володимир Балух / фотограф Назарій Мазилюк, «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2109
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду