detector.media
08.09.2020 15:37
У Києві побили Володимира Балуха (ДОПОВНЕНО)
У Києві побили Володимира Балуха (ДОПОВНЕНО)
Його у важкому стані забрали до лікарні.

У Києві в ніч на 8 вересня побили колишнього політв’язня Володимира Балуха, у нього зламані ключиця й рука. Про це повідомили колишній політв’язень та режисер Олег Сенцов й народна депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко.

«Нашого побратима, політв’язня Кремля Володимира Балуха побили цієї ночі. В річницю звільнення побили якісь покидьки ... Він в лікарні у важкому стані. Зламані ключиця і рука. Його майже без свідомості знайшла жінка, яка й відповіла на телефонний дзвінок Ахтема Чийгоза і допомогла викликати швидку», – розповіла пані Геращенко.

Олег Сенцов додав, що пан Балух притомний, загрози його життю немає.

Поліція Києва повідомила «Детектору медіа», що зараз з’ясовує цю інформацію й згодом оприлюднить її на сайті.

ДОПОВНЕНО: Лікарі близько 12:00 звернулися до поліції Києва через побиття Володимира Балуха.

«Для з’ясування всіх обставин події за викликом виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції. Попередньо встановлено: потерпілого госпіталізовано з тілесними ушкодження з ПКіВ «Гідропарк». Окрім цього, в чоловіка виявили відсутність мобільного телефона та банківської картки», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці повідомили, що працюють на місці злочину, встановлюють свідків та очевидців події. Поліцейські також чекають дозволу лікарів, щоб поспілкуватися з паном Балухом.

«Матеріали зареєстровані у Дніпровському управлінні столичної поліції. Проводиться перевірка, за результатами якої буде надана правова кваліфікація цій події», – додали в поліції.

Як писав ДМ, Володимир Балух братиме участь у місцевих виборах від партії «Європейська солідарність». Про це було сказано на з’їзді політичної партії «ЄС», який відбувся 31 серпня 2020 року.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов, активіст Олександр Кольченко, активіт Володимир Балух та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину. Вони прилетіли в аеропорт «Бориспіль», де їх зустрічали родичі разом із Президентом України Володимиром Зеленським, омбудсвумен Людмилою Денісовою, головою Служби безпеки України Іваном Бакановим, а також – деякими міністрами та народними депутатами. На події була присутня численна кількість журналістів, фотографів та операторів, як українських, так й іноземних медіа.

Україна, своєю чергою, видала Росії 35 осіб, серед яких керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрювали в державній зраді.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY