«Після п'яти років брехні». З «БелТА» звільнилася випускова редакторка

«Після п'яти років брехні». З «БелТА» звільнилася випускова редакторка

14 Серпня 2020
1472

«Після п'яти років брехні». З «БелТА» звільнилася випускова редакторка

1472
Крім того, «Белтелерадіокомпанію» залишала кореспондентка.
«Після п'яти років брехні». З «БелТА» звільнилася випускова редакторка
«Після п'яти років брехні». З «БелТА» звільнилася випускова редакторка

У Білорусі з державного агентства «БелТА» звільнилася випускова редакторка Тетяна Петручик. Про це вона 13 серпня написала в Instagram.

Тетяна Петручик повідомила, що «остаточно перевзулася». «Я звільнилася 10 серпня з "БелТА". Не буду брехати: я ухвалила це рішення багато місяців тому, погодившись на іншу роботу в не менш державному ЗМІ. Але відпрацювавши ніч на 10, випускаючи "правильні" новини під звуки вибухів й обстрілів, я зрозуміла, що більше не можу та йду в нікуди. У мене більше немає виправдань і резонів, я намагалася себе виправдати й випускала брехню довгі п'ять років і дуже боялася. Але мій страх нарешті завершився, завдяки вам, мої горді, сміливі білоруси та білоруски», – розповіла вона.

Крім того, з «Белтелерадіокомпанії» йде кореспондентка Антоніна Станкевич. Офіційно вона залишить ЗМІ 21 серпня. «Колеги, журналісти, по обидва боки інформаційної барикади, бережіть себе і бережіть один одного. Я бажаю всім миру і добра», – написала вона в Facebook.

Нагадаємо, у Білорусі після початку протестів, 9 серпня, з державних телеканалів та радіо почали масово звільнятися журналісти й ведучі. Відомо щонайменше про 20 працівників, які пішли з держЗМІ: ведучий «Беларусь 1» і «Беларусь 24» Євген Перлін, ведуча «Беларусь 1» Віра Каретнікова, голова інформаційного агентства «Белтелерадіокомпанія», ведучий телеканалу «Беларусь 1» Сергій Казловіч, ведуча СТВ Тетяна Бородкіна, ведучий «Беларусь 1» Володимир Бурко, ведуча Белтелерадіокомпанії й Unistar Ольга Бельмач, ведучий «Беларусь 1» і радіостанції «Пілот FM» Андрій Макайонок, ведучий на Першому каналі білоруського радіо Олександр Шустер, журналістка на Першому каналі білоруського радіо Тетяна Філіпченко, ведуча телеканалу ОНТ Ольга Богатиревіч, кореспондент «Беларусь 1» Олександр Лучонок, журналіст «БелТА» Павло Горбач, ведуча «Беларусь 3» Катерина Водоносова, ведучий «Белтелерадіокомпанії» Ілля Кононов, ведучі «НТВ-Беларусь» Максим Островський й Кирило Нестеровичведучий ОНТ, колишній начальник президентського пулу Дмитро Семченко, спортивний журналіст «Першого національного каналу Білоруського радіо» Сергій Беркутов, «голос» «Першого національного каналу Білоруського радіо»  Сергій Комаровський.

Журналісти державних ЗМІ Білорусі створили офіційне звернення до міністра інформації країни. Вони закликають не блокувати інтернет, звільнити затриманих журналістів, які висвітлювали протести, не перешкоджати роботі ЗМІ.

З 9 серпня в Білорусі фіксують проблеми з роботою соціальних мереж і менеджерів, а також перебої в роботі мобільного та кабельного інтернету в операторів ByFly, MTS, Life, «Космос ТВ». 9 серпня також не працювали сайти багатьох великих медіа країни: державної агенції «БелТА», «Наша нива», «Онлайнер», «Белорусский партизан», незалежний портал TUT.by.

У компанії «Белтелеком» заявили, що проблеми зі зв’язком з’явились нібито про «перевантаження каналів через зарубіжний трафік».Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко говорить, що в день виборів інтернет в країні відключали нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення». 12 серпня доступ до соціальних мереж, месенджерів, пошукових систем, місцевих та іноземних видань частково відновили

На фото Антоніна Станкевич (ліворуч) і Тетяна Петручик (праворуч)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1472
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду