З державного телебачення Білорусі звільнились ще шість журналістів

З державного телебачення Білорусі звільнились ще шість журналістів

13 Серпня 2020
1477

З державного телебачення Білорусі звільнились ще шість журналістів

1477
Працювати на державному ТБ відмовилися деякі журналісти Белтелерадіокомпанії, ОНТ, «НТВ-Білорусь» і БЕЛТА.
З державного телебачення Білорусі звільнились ще шість журналістів
З державного телебачення Білорусі звільнились ще шість журналістів

З державного телебачення Білорусі звільнились ще шість журналістів. Про це пише Tut.by.

13 серпня стало відомо про звільнення таких працівників ЗМІ:

  • Олександр Лучонок - кореспондент телеканалу «Білорусь 1»
  • Павло Горбач - журналіст БЕЛТА
  • Катерина Водоносова - ведуча телеканалу «Білорусь 3»
  • Ілля Кононов - ведучий програм Белтелерадіокомпанії
  • Максим Островський - ведучий «ЧП.BY» на телеканалі «НТВ-Білорусь»
  • Кирило Нестерович - ведучий «ЧП.BY» на телеканалі «НТВ-Білорусь»

Журналіст Олександр Лучонок зізнався, що «більше не хоче мовчати», тому ще кілька тижнів тому прийняв рішення звільнитися.

«Тримати людей за дурнів не варто! Суспільство виросло, стало освіченішим», - написав журналіст у себе в Instagram.

Павло Горбач написав заяву на звільнення сьогодні вранці. Він розповів, що йому ніхто не заважав піти: заяву і обхідний лист вже підписали, в понеділок він забере трудову книжку. Журналіст зазначив, що він займався темами про роботу правоохоронних органів, але йому це «стало набридати», причому вже давно.

«А коли почали стріляти, нехай і гумовими кулями, коли почалися гранати світлошумові, то я пішов на такий крок. Тому що так не можна», - зазначив Горбач.

Катерина Водоносова зізналася, що йти їй дуже непросто: свою роботу вона дуже любила і виконувала її чесно. Водночас вона додала, що не може «працювати там, де нема правди». 

Ведучий програми «Копійка в копійку» Ілля Кононов написав, що довгі роки максимально віддавав себе телебаченню, але зараз не час для розважальних проектів.

«Я не йду з професії. Я обов'язково повернуся з новими проєктами в новий час», - зазначив він.

Максим Островський та Кирило Нестерович вели передачу «ЧП.BY». За форматом до них щотижня приходів гість - найчастіше «співробітник у погонах».

«Зараз спілкуватися з такою людиною на тему квартирних крадіжок або чогось подібного я не можу. Я не згоден з тими діями правоохоронних органів, які ми спостерігаємо сьогодні на вулицях білоруських міст», - зазначив Островський.

Кирило Нестерович пояснив, що покинув проект з багатьох причин, в тому числі і «зі зрозумілих».

«Я досить аполітична людина, і проект у нас не пов'язаний з політикою, але все одно ми всі прекрасно розуміємо, що відбувається, і не показувати це теж недобре», - пояснює своє рішення Нестерович.

Раніше у Білорусі через насильство щодо протестувальників з боку влади і силовиків звільнилося 10 ведучих і журналістів державних телеканалів та радіо: «Білорусь 1», СТВ (Столичне телебачення), ОНТ (Загальнонаціональне телебачення) та Першого каналу білоруського радіо.

З білоруського каналу ОНТ звільнився ведучий пропагандистської програми. Також з «Першого національного каналу Білоруського радіо» пішли двоє журналістів.

Журналісти державних ЗМІ Білорусі створили офіційне звернення до міністра інформації країни. Вони закликають не блокувати інтернет, звільнити затриманих журналістів, які висвітлювали протести, не перешкоджати роботі ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1477
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду